Hoppa till sidans innehåll

Fullskalig revansch gav tre topplaceringar

10 DEC 2016 15:02
Skicrosslandslaget kammar hem betydelsefulla resultat efter ytterligare en actionfylld tävling i franska Val Thoréns.
  • Uppdaterad: 13 DEC 2016 16:07

Fyra svenska åkare var med och gjorde dagens världscuptävlingar i Val Thoréns till en glädjefylld succé!

Dagens nagelbitare gav utdelning för de svenska damerna och de visade att det är i den absoluta toppen de hör hemma – Anna Holmlund tog hem förstaplatsen och Sandra Näslund var tätt efter på andra plats.

Anna mötte gårdagens segrarinna Marielle Thompson redan i semifinalen men åkte säkert hem heatet. Sandra åkte även hon kontrollerat men med full attack och snart var de båda åter i final. Direktiven var desamma som dagen innan, att köra för att vinna. Skicross-Sverige stod stilla för några sekunder när de båda återigen var otroligt jämna i heatet. I dag blev utgången lyckliå gtvis annorlunda och de kunde säkert åka in som etta respektive tvåa.

På herrsidan glänste Viktor Andersson när han knep en fin tredjeplats i ett stenhårt motstånd. Han visade framförallt prov på snabba starter, en mer självklar åkning och visade att det lönar sig att kämpa in i det sista – skicross är en sport där allt kan hända.

Den fjärde svenske åkaren, Victor Öhling Norberg, som vanligtvis är urstark i åkningen, fick inte riktigt till det i dagens första heat, utan hamnade fel i linjen och blev utträngd.

Laget laddar nu om för nästa anhalt i Audi Fis World Cup Cross Alps Tour, som är Arosa, där de kvalar redan på måndag och kör race på tisdagskvällen. Efter dagens tävlingar är det fördel Sverige i den totala touren, där Anna har ledningen tätt följd av Sandra på en andraplats.

Fotograf: Nisse Schmidt

För mer information kontakta: 
Joar Båtelson
Sportchef Skicross
This is a mailto link
Telefon 070-484 02 01

 

Skribent: Joar Båtelson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info