Hoppa till sidans innehåll

Fyra svenskar siktar på pallen i Nakiska

20 JAN 2016 19:40
Efter en mycket lyckad start på säsongen med tio pallplatser på sju tävlingar laddar det svenska skicrosslandslaget för nytt race i Nakiska, Kanada nu på lördag 23 januari.
  • Skapad: 20 JAN 2016 19:40

Svenska laget har inför Nakiska valt att behålla åka med de fyra åkare som har presterat bäst hittills under säsongen. Ledningen hyser stora förhoppningar om toppresultat både på herr- och damsidan då trion med Victor Öhling Norberg, Sandra Näslund och Anna Holmlund alla varit på pallen hittills under säsongen medan Viktor Andersson laddar för att ta sig hela vägen till finalheat i helgen.

Vi har ett starkt lag på plats och efter gårdagens koll på banan så ser det lovande ut med en bred och fin bana som förhoppningsvis kommer at bjuda på spännande omkörningar. Anna har ju varit snabb i starten hittills och får se till att ”stänga dörren” om någon kommer och vill hälsa på säger Förbundskapten Eric Iljans.

Victor Öhling Norberg missade senaste tävlingen i Watles, Italien på grund av en kraftig förkylning är tillbaka på skidorna och försöker ladda om inför fredagens kval och lördagens finaler. Sandra Näslund som gjort en stark comeback efter förra säsongens knäskada nådde inte hela vägen senast i Watles och är nu sugen på att åter ta plats i finalheatet.

Normalt körs premiärtävlingarna i Nakiska men i år hamnade tävlingen mitt i säsongen, vilket kanske kan vara positivt för svenskarna som tidigare inte riktigt haft turen med sig på bred front, men som nu startar med ett grymt självförtroende till helgen.

Jag har varit i bra form här tidigare men har inte haft rätta flytet. Det vore skönt att få till en bra tävling nu efter blandat strul med kroppen senaste tiden. Jag visade att jag har farten i kroppen med vinst i Innichen så det är bara att gasa säger VÖN.

Kvalet avgörs fredag kl 12.00 lokal tid och finalerna avgörs kl 11.00 lokal tid på lördag. Finalerna sänds live på SVT Play kl. 18.50 och sammandrag i SVT1 kl. 22.30 lördag den 23 januari.

Svenska åkare på start:
Victor Öhling Norberg, Funäsdalens SLK
Viktor Andersson, Vemdalens IF
Anna Holmlund, Sundsvalls SLK
Sandra Näslund, Kramfors AK

Kontakt på plats:
Eric Iljans
Förbundskapten Skicross
This is a mailto link
Telefon 070-484 99 65

Skribent: Joar Båtelson

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info