Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nisse Schmidt

Holmlund vinner totalcupen och landslaget är på plats i Pyeongchang

24 FEB 2016 14:15
Sverige har fyra åkare på plats i Pyeongchang, Sydkorea för att delta i Audi FIS Skicross World Cup, i den blivande OS-backen. Idag onsdag var första träningsdagen följt av ytterligare träning torsdag, kval fredag och finaler på söndag.
  • Skapad: 24 FEB 2016 14:15

Efter en mycket lyckad världscup på hemmaplan i Idre förra helgen med fyra pallplatser som resultat innebär det att Anna Holmlund redan säkrat vinsten av den totala världscupen trots att det är två tävlingar kvar på programmet. Anna Holmlund vann och Sandra Näslund var trea under lördagens tävling på Idre Fjäll och Victor Öhling Norberg tog förstaplatsen medan Sandra tog en stark andraplats på söndagen.

Den första träningsdagen i Pyeongchang/Phoenix Park gick bra och svenskarna ser snabba ut i den spektakulära banan som ska ligga till grund för den kommande OS-banan då mästerskapet går av stapeln i Sydkorea 2018.

Banan såg sjukt stor ut under besiktningen men efter träningen så märktes det att vi har kört en hel del tuffa banor under säsongen så jag kände mig stabil och komfortabel. Det blir kul att köra och jag ska försöka avsluta säsongen lika bra som den börjat säger Anna Holmlund, nybliven totalsegrare av världscupen.

Sandra Näslund som varit och nosat på förstaplatsen ett antal gånger under säsongen men inte nått ända upp är taggad på att ta steget högst upp.

Jag började säsongen bra trots att jag precis kom tillbaka från ett skadeuppehåll men jag har varit starkare än någonsin denna säsong. Nu blir det full gas med målet att ta minst en vinst och ta en tredjeplats i totalen innan världscupsäsongen är över säger Sandra.

Victor Öhling Norberg (VÖN) har missat ett antal tävlingar på grund av ryggproblem och förkylning men har i övrigt presterat jättebra med två vinster under världscupsäsongen.

Jag har åkningen i kroppen och om allt flyter på så kan jag vinna men den här säsongen får jag vara nöjd med de race som klaffat och siktar framåt mot kommande VM- och OS-år säger VÖN.

Viktor Andersson är den fjärde svensken på start och har inte lyckats upprepa förra säsongens toppresultat med en tredjeplats i världscupen men håller en bra nivå.

Får jag bara lite flyt i heaten så jag kan förvalta mina snabba starter så har jag möjlighet att ta en plats i stora finalen. Det känns som det är dags nu säger Viktor.

Kvalet avgörs fredag kl 10.00 lokal tid och finalerna avgörs kl 12.00 lokal tid på söndag. Finalerna sänds live på SVT1 kl. 03.50 söndag den 28 februari.

Svenska åkare på start:
Victor Öhling Norberg, Funäsdalens SLK
Viktor Andersson, Vemdalens IF
Anna Holmlund, Sundsvalls SLK
Sandra Näslund, Kramfors AK

Kontakt på plats:
Joar Båtelson
Sportchef Skicross
This is a mailto link
Telefon 070-484 02 01

Skribent: Joar Båtelson

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info