Hoppa till sidans innehåll
SC Hovfjället

Rapport från rekordtävlingar Svenska Cupen Skicross i Hovfjället!

18 JAN 2016 17:56
I helgen kördes två FIS-tävlingar ingående i Svenska Cupen Skicross i Hovfjället i Värmland, och en ungdomsklass. Läs mer om succétävlingarna!
  • Skapad: 18 JAN 2016 17:56

Från början var det tänkt som ett arrangemang av Torsby skicrossgymnasium, men eftersom det är många nya elever och därför få föräldrar med någon erfarenhet av skicrosstävlingar ryckte skicrossgänget i Mora in och tog hand om större delen av tävlingsorganisationen. Banbyggare var Andreas Flognfeldt, huvudtränare på Torsby skicrossgymnasium.

IMG_9450

Andreas gjorde ett kanonjobb som mer eller mindre ensam byggde och planerade banan med hjälp av en pistmaskinsförare och några elever. Planeringen inför tävlingen sköttes av Marie-Therese Edebo, tävlingsledare var Mats Forslund, tidtagaransvarig Olav Cristoferson, banchef Johan Frost. Ytterligare ett flertal från IFK Moras skicross-sektion var på plats i olika roller och flera föräldrar från Torsby var med i olika positioner. Det var ett glatt gäng och de nya föräldrarna var ivriga att lära sig om skicrosstävlingar, kul att vi får in fler!

Startfältet var rekordstort, 75 åkare i FIS-klasserna, från 10 olika nationer. Det var hög nivå på åkarna, några WC-åkare och flera EC-åkare, rejält tufft motstånd! Våra svenska åkare gjorde mycket bra ifrån sig, bäst var Lisa Andersson som vann båda dagarna! Landslagskompisen och skolkamraten Alexandra Edebo var tätt efter med en 4:e plats på lördagen och en 2:a plats på söndagen. På herrsidan dominerade landslagsåkare Victor Sticko med två fina 2:a-platser! Bröderna Mobärg slog till på lördagen med 5:e (Erik) och 6:e (David) plats, Otto Hult 10:a. På söndagen gjorde Pontus Christensson personbästa och blev 5:a, Otto Hult blev 8:a, David Mobärg 10:a.

Pallen söndag

Vädret var med oss, strålande sol och 10-15 minus, svaga vindar. Hovfjället levererade både med väder och fin service från anläggningen!

IMG_9511 

Media uppmärksammade stort, både före, under och efter tävlingarna!

P4 Värmland

NWT 1

NWT 2

Värmlands Folkblad

Titat på instagram #svenskacupenskicross och Facebook Svenska Cupen Skicross för mer info och fler bilder!

Skribent: Marie-Therese Edebo

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info