Hoppa till sidans innehåll
Foto: Otto Hult Hamra 2016

Rekordstort deltagande i Skicross-sessions i Hamra!

03 MAJ 2016 18:11
I helgen i samband med Majtrofén arrangerade IFK Mora alpina återigen skicrosstävlingar, och som vanligt var arrangemangen proffsiga! I år var det rekordstort deltagande i klasserna U10-U16, närmare 150 barn/ungdomar tävlade, kul! Samtidigt avgjordes Svenska Cupen med den sista deltävlingen.
  • Skapad: 03 MAJ 2016 18:11

Vädret ställde till det rejält på fredagen, snöfallet hade vi nog klarat av men det som ställde till det var kraftig sidvind och byar på 20 m/s vilket gjorde att vi inte kunde garantera åkarnas säkerhet över hoppen. Tyvärr tvingades vi därför ställa in fredagens tävlingar, vilket även drabbade Maj-trofén där det blev svårt att få tidtagning att fungera pga vinden och snödrev.

SxHamra01

På lördagen var det bättre väder, och skicrosstävlingarna kunde köras, samtidigt som Majtroféns i princip samtliga klasser skulle hinnas med. Det innebar en del planering men det gick till slut.

SxHamra101

Många heat blev det, och många glada miner på barnen/ungdomarna.

 

SxHamra151SxHamra150

I FIS-klassen var det några överraskningar på herrsidan då båda landslagsåkarna Micke och Viktor fick se sig besegrade av några hungriga yngre killar. Unge David Mobärg, född 1999 och silvermedaljör på JVM, tog hem hela herrtävlingen, före IFK Moras Axel Frost, som gjorde personbästa! 3:a blev Erik Mobärg, Edsåsdalen, och 4:a Alexander Lindquist, IFK Mora.

SxHamra68

 

På damsidan var det lite manfall i FIS-klassen pga. skador och annat men det blev ändå bra och tuffa heat, och Lisa Andersson, Gävle, vann före Sandra Näslund, Kramfors, 3:a blev Veronica Edebo, IFK Mora, och 4:a blev lite sensationellt Emma Frost, IFK Mora som gjorde tävlingsdebut i skicross!

SxHamra89

 

Svenska Cupen Skicross avgjordes, och av 11 deltävlingar räknas de 9 bästa. Vinnare i damklassen blev Lisa Andersson, Gävle, och i herrklassen Michael Forslund, IFK Mora. 2:a i damklassen blev Alexandra Edebo, IFK Mora, och 3:a Olivia Jonsson, Järfälla. 2:a i herrklassen blev Erik Mobärg, Edsåsdalen och 3:a blev Otto Hult, Filipstad. Grattis till er alla för fina insatser under säsongen!

SxHamra152SxHamra153

 

Det nyinstiftade stipendiet Lassefonden -ett stipendium i Lars Lewéns ära - en av våra mest meriterade åkare genom tiderna som nyligen "pensionerades" från skicross - delades också ut, för både 2015 och 2016.

Stipendiater:

2015:
Alexandra Edebo, IFK Mora

Axel Frost, IFK Mora

 

2016:
Lisa Andersson, Gävle

Erik Mobärg, Edsåsdalen

 

SxHamra26

Clara Sjölund, Funäsdalen, gjorde sin sista tävling i skicross och fortsätter på nya äventyr! Lycka till och tack för många fina år i skicrossbanorna!

 

Resultat U10-U16

Resultat FIS

På söndagen var skicrossbanan öppen för träning, vilket var oerhört uppskattat av både föräldrar och barn/ungdomar. Flera kommenterade hur härligt det är med skicross där landslagsåkarna bjuder på sig själva och pratar med barnen, åker lift med dem och kör heat med dem. En stor eloge till landslagsåkarna Micke Forslund, Erik Mobärg och Otto Hult som ställde upp hela dagen och peppade barnen/ungdomarna, tillsammans med landslagstränare Sebastian Lindblom, förbundskapten Eric Iljans och några medlemmar ur grenrådet samt flera medhjälpare från IFK Mora.

Det var sista tävlingen för den här säsongen, nu ser vi fram emot nya spänannde tävlingar nästa säsong!

 

Tack till Otto Hult för fina foton!

Skribent: Marie-Therese Edebo

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info