Hoppa till sidans innehåll

Anna Holmlund fortsatt nedsövd, prognosen osäker

20 DEC 2016 23:06
Det var under en träning i måndags som skicrossåkaren Anna Holmlund kraschade svårt och slog i huvudet så kraftigt att hon förlorade medvetandet. Hon omhändertogs på plats av ett sjukvårdsteam och flögs med helikopter till traumacentret i Bolzano, dä
  • Skapad: 20 DEC 2016 23:06

Det var under en träning i måndags som skicrossåkaren Anna Holmlund kraschade svårt och slog i huvudet så kraftigt att hon förlorade medvetandet. Hon omhändertogs på plats av ett sjukvårdsteam och flögs med helikopter till traumacentret i Bolzano, där hon fortfarande befinner sig.

Landslagets läkare Jakob Swanberg har haft tät kontakt med ansvariga traumaspecialister på plats och lämnar följande rapport från dagens händelseutveckling:

– Anna ligger fortfarande nedsövd på intensivvårdsavdelningen. Hon har undersökts av en käkkirurg och en ögonläkare för sina skador på ansiktsskelettet. Under dagen har en tredje datortomografi av hjärnan utförts och resultatet är tyvärr nedslående. Skador man inte kunnat se under tidigare undersökningar visar sig nu och de är dessvärre utbredda.

Det är fortfarande svårt att formulera en relevant prognos men allmänt kan sägas att skador av denna typ brukar kunna ge betydande men. Man har börjat lätta lite på de sövande läkemedlen och kommer att stegvis fortsätta med detta under natten för att bättre kunna utvärdera Annas status. Utifrån hennes reaktion på detta bestämmer man hur man ska gå vidare.

– Anna är urstark och hon har överraskat oss förr med sin enastående förmåga att återhämta sig ifrån skador. Vi hoppas naturligtvis fortfarande att hon gör det på nytt men samtidigt måste vi vara realistiska och förstå allvaret i den situation som nu råder, säger Jakob Swanberg, skicrosslandslagets läkare.

För mer information, kontakta:

Jakob Swanberg
Landslagsläkare skicross
Telefon: +46 (0)70 653 87 21

Joar Båtelson
Sportchef skicross
Telefon: +46 (0)70 484 02 01

Skribent: Lotte Jernberg
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info