Hoppa till sidans innehåll
Foto: VERONICA EDEBO

Det blåser friska fläktar på våra skidgymnasier

25 OKT 2016 14:56
Uppdateringar från våra skidgymnasier talar om härliga lägerdagar fyllda av varierad och utmanande skidåkning
  • Uppdaterad: 14 NOV 2016 13:32

Det är inte bara nya ansikten bland elever ute på skidgymnasierna, även tränarstaben är delvis färsk. Nya tränare på våra skidgymnasier med inriktning skicross från denna höst är Sebastian Lindblom och Joachim Brånander – Sebastian vid Åre skidgymnasium RIG och Joachim vid Torsby skidgymnasium NIU. I skrivande stund är de varma i kläderna gällande verksamheten och har smakat på vardagen på skolan likväl som lägerlivet med eleverna. Skidgymnasiet i Torsby har redan varit på läger i norska glaciären Juvass vid två tillfällen.

 – Vi har haft enormt fina dagar med mycket skidåkning, blandat med friåkning, hopp och storslalom, berättar Joachim Brånander, som kommer från en bakgrund inom alpint och som nu glädjs av att coacha i denna form av utförsåkning. 

Vid Åre skidgymnasium teamar den tidigare EC-tränaren och speedski-fantasten, Sebastian Lindblom ihop sig med David Hansson. De valde att förlägga ett läger i italienska Stelvio, där de varvar startträning och åkning i rullar med teknikträning i både storslalombana samt fritt.

Än har alla elever tid att testa ny teknik, drillas i skicrossbanor och bekanta sig med sina tränare – tävlingspremiären för dessa åkare är nämligen när vintern hemma i Sverige är ett faktum, i januari. Vi önskar därmed alla nya som gamla tränare och elever en fortsatt fin försäsong och lycka till med vinterns åkning!

Foto: Veronica Edebo

Skribent: Malin Eriksson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info