Hoppa till sidans innehåll

Premiär för nytt barn och ungdomskoncept

28 SEP 2016 13:12
För alla barn, ungdomar och skicrossintresserade klubbar presenterar vi Skicross Next Generation Cup och maskoten Rulle.
  • Uppdaterad: 14 NOV 2016 13:32

Skicross Next Generation (SNG) heter den satsning som görs för barn och ungdomar som är nyfikna eller sålda på att åka skicross. Inom ramen för detta koncept finns bland annat en tävlingsserie och en maskot, tänkt att locka fram nästa generations skicrossåkare.

Skicrosscupen arrangeras i regel helgtid och inleds med en dags frivillig träning med tips och tricks i banan på lördagen, följt av en tävling på söndagen. Cupen är till för klasserna U10, U12, U14 och U16. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av skicross utan det enda kravet är att åkaren är medlem i en klubb ansluten till SSF, har hjälm och ryggskydd (och skidor såklart)! På cupen kan åkarna lära känna Rulle, som är skicrosslandslagets nya maskot.

Ni kan läsa mer om dessa tävlingar på vår Tävlingskalender som uppdateras så snart tävlingsprogrammet spikats. Där kan du också hitta info om de Skicrosscamps (läger) som arrangeras under säsongen. Så plocka fram hornen och håll ögonen öppna!

Är ni som klubb intresserade av att arrangera en deltävling i SNG? Spana då in filmen nedan och hör av er till oss på Skidförbundet!

FILM - Arrangera en skicrosstävling

Skribent: Malin Eriksson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info