Hoppa till sidans innehåll

De svenska åkarna visade prov på lysande åkning i tight race

14 DEC 2016 13:12
Världscupen med den rafflande följetongen Cross Alps Tour, gjorde under gårdagskvällen ett snabbt besök i schweiziska Arosa för ett sprintrace.
  • Uppdaterad: 14 DEC 2016 13:53

Den tighta och snabba banan tycktes till en början peka för ytterligare svenska pallplatser då hela fem av sex åkare stod i startgrinden vid semifinalen. Våra svenska åkare var taggade till öronen och lyste av självförtroende i åkningen, men det räckte tyvärr inte hela vägen till pallen denna gång – de trånga situationerna medförde en oväntad utveckling och skrällarna blev många.

Resultatet blev helt klart godkänt för svensk del och åkarna visade att det är i toppen de hör hemma. Just denna gång blev det en hemmaseger för schweiziske Romain Detraz. Formstarke Viktor Andersson visade återigen framfötterna och slutade på en sjätteplats, tätt åtföljt av Victor Öhling Norberg (VÖN) på en åttondeplats. Michael Forslund gjorde sitt första världscupresultat för säsongen med en sextondeplats.

I skrivande stund återfinner vi svenskarna högt upp i ställningen för Cross Alps Tour, Andersson på en femteplats och VÖN på en sjätteplats, när hälften av tävlingarna är genomförda.

På damsidan segrade denna gång Marielle Thompson från Kanada, som fick en smidigare väg till toppen då fransyskan Ophelie Davids vänsterskida tryckte undan Sandra Näslunds skidor, varpå Sandra och Anna Holmlund olyckligtvis föll i kvartsfinalen.

Svenskorna dominerade dock i den lilla finalen och det blev Sandra som tog hem racet före Anna – med andra ord knep laget här placering fem och sex. I den totala ställningen för Cross Alps Tour ligger Anna nu på en andraplats och Sandra på tredjeplats, tätt jagande Marielle Thompson som med detta resultat gick upp ledningen.

Nu väntar förberedelser inför cupens nästa stopp som innebär kval på fredag och tid för revansch på lördag. Missa inte helgens action, du ser den i SVT 2 eller SVT Play!

Foto: GEPA

Länk till ställningen för Cross Alps Tour 
Damer
Herrar

Skribent: Malin Eriksson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info