Hoppa till sidans innehåll

Två pallplatser i skicrosspremiären

09 DEC 2016 18:06
Skicrosslandslaget tog två pallplatser vid säsongspremiären i Val Thoréns efter en dramatisk tävling.
  • Skapad: 09 DEC 2016 18:06

Premiären bjöd på extraordinär spänning och resulterade i två svenska tredjeplatser för Sandra Näslund och Victor Öhling Norberg, samt en fjärde plats för favorittippade Anna Holmlund. Trots de fina framgångarna är dock upplevelsen av tävlingen mer som stolpe ut, då det ända in i den sista avgörande svängen.

Det såg ut som att Anna och Sandra hade greppet om första och andra plats, men i stridens hetta körde de ihop och tappade placeringarna till Kanada och Schweiz. Därmed blev resultatet inte vad vi hoppats på men av åkningen att döma, som var kassaskåpssäker, kan konstateras att kapaciteten hos de båda finns för nå de översta pallplatserna under de kommande tävlingarna. Som tur var får de chansen redan imorgon när touren fortsätter i Val Thorens.

På herrsidan bjöd Victor Öhling Norberg på stabil åkning som stundtals blixtrade till vilket gav en välförtjänt tredjeplats.

–      Det var tufft, varmt och som vanligt påfrestande bana här i Val Thoréns men jag är nöjd med mina heat fram till finalen. Jag gjorde en i stort sett perfekt tävling fram till sista heatet där jag missade lite i starten men är ändå nöjd med min premiärtävling. Nu är det fokus på återhämtning inför morgondagen säger Victor.

Den fjärde åkaren som kvalade till heaten var Viktor Andersson som till sist slutade på en 26e plats. Även han visade att han är snabb när allt stämmer och han kommer att kunna vara med och fightas om högre placeringar i vinter.

Det är både prestige och pengar som står på spel när det svenska skicrosslandslaget tävlar vidare i Audi FIS Ski Cross World Cup Cross Alps Tour. Efter Val Thoréns drar touren vidare till Arosa och Montafon, innan den avrundas med två race i Innichen dagarna innan jul, så se till att ringa in skicross i julens tv-tablå.

Lördagens sändningar startar kl.10.50 i SVT2 samt på SVT play och på Eurosport 2.

Svenska åkare på start:
Anna Holmlund, Sundsvalls SLK
Sandra Näslund, Kramfors Alpina
Victor Öhling Norberg, Funäsdalens SLK
Viktor Andersson, Vemdalens IF

Foto: Nisse Schmidt

För mer information kontakta:
Joar Båtelson
Sportchef Skicross
This is a mailto link
Telefon 070-484 02 01

Skribent: Joar Båtelson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info