Hoppa till sidans innehåll

Antagna till RIG och NIU skicross HT 2018

07 MAJ 2018 08:58
Nu är antagningsprocessen för våra skidgymnasier RIG (Riksidrottsgymnasium) och NIU (Nationell idrottsutbildning) skicross klar. Ett stort grattis till er som blivit antagna – lycka till med studier och er satsning för att bli skidåkare på elitnivå!
  • Uppdaterad: 07 MAJ 2018 09:01

Inom skicross finns det två skidgymnasier, ett RIG i Järpen och ett NIU i Torsby. Elever på våra skidgymnasier kan kombinera studier med en satsning mot elitnivå inom skicross och många åkare tar steget upp till landslaget efter en tid på våra utbildningar. 

Antagna till skidgymnasium skicross:

RIG – Åre skidgymnasium, Jämtlands gymnasium

Alice Fortkord, Åre SLK
Erik Wahlberg, Kungsbergets AK
Fredrik Nilsson, Saltsjöbadens SLK
Kalle Edholm, Åre SLK

NIU – Torsby skidgymnasium, Stjerneskolan

Ellen Westlund, Ekshärads SLK
Leo Wallin, IFK Lidingö

Det är upp till skidgymnasiets tränare och lärare att i samråd med skidförbundet ta ut åkare till RIG och NIU. Eventuella frågor besvaras av respektive skola. Se rubriken Skolor för mer information. 

Om våra skidgymnasier

På våra skidgymnasier tränar eleverna varierat och på all typ av skidåkning. En vecka kan bestå av race i skicross-bana, storslalomåkning och hoppträning och lek i parken. Skolornas mål är att fostra eleverna till allsidiga skidåkare, med kapacitet att åka skicross på elitnivå och med ett livslångt skidintresse!

En genomsnittlig vecka innehåller sju till nio pass inräknat skidåkning och fysträning. Den senare är även den varierad, hos oss har du som åkare tid att bygga upp en god grundteknik vid styrketräning samt ett starkt pumpande hjärta. Vid sidan av detta tränar vi såklart spänst, snabbhet och balans och rörlighet.

Inom skicross-Sverige har vi en god sammanhållning och alla stöttar och känner till varandra vilket skapar en trygg prestationsmiljö. 

Toppfoto: Tidigare skidgymnasieeleverna Erik Mobärg, RIG och Lisa Andersson, NIU, med inriktning skicross. Fototgraf: Sophie Odelberg.

Skribent: Malin Eriksson Tengman
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info