Hoppa till sidans innehåll

Nytt världsrekord vid SNG i Tänndalen

03 MAJ 2018 11:28
Prognosen stämde – världens största skicrosstävling med Skicross Next Generation växte i år med 25% och 256 åkare är det nya världsrekordet! Bakom dundersuccén står de rutinerade arrangörerna i IFK Mora Alpina.
  • Uppdaterad: 03 MAJ 2018 11:29

Förra året slog klubbens skicrosstävling i Tänndalen världsrekord i antal deltagare med över 200 startande, och i år överträffades det tidigare rekordet med över 250 startande! Detta gör tävlingshelgen i Tänndalen till den i särklass största skicrosstävlingen som någonsin genomförts. 

Tävlingarna hade ett brett spann av deltagare och hölls för klasserna U8 upp till FIS. Det blev mäktiga och intensiva tävlingsdagar för att få till all åkning (250 träningsåk och 136 heat/dag) då tävlingarna även synkades med Majtrofén, som de flesta tävlande även deltog i blev det mycket skidåkning varje dag. De tillresta från norr ill söder fick med andra ord rejäl valuta för restiden. Skicrossbanan upplevdes först som utmanande för de yngre åkarna, men efter något åk var det inga konstigheter för åkarna att ta sig ner i banan. Åkglädjen i målfållan var total!

Unga skicrossåkare som inte tvekar en sekund när de attackerar startsektionen vid världen störta skicrosstävling. Foto: Marie-Therese Edebo.

Som alltid när IFK Mora arrangerar en skicross-tävling gjorde klubben ett strålande arrangemang, speciellt med tanke på den relativt lilla uppställningen av egna funktionärer. Trots detta lyckades de få till en mycket bra tävlingsorganisation, där alla var samspelta och hjälpte varandra. Klubben fick också stöttning av några andra klubbar som ställde upp med funktionärer och ytterligare volontärer i form av skicross-eldsjälar, och vill därför rikta ett stort tack till alla er som bidrog med ovärderliga insatser!

Högt tryck på starten rådde – därför delades tävlingen upp, de yngsta först och FIS-klassen fick avsluta dagen. Foto: Marie-Therese Edebo.

Glada skicrossåkare från Torsby Skidgymansium skicross, som tävlat i FIS-klassen med sin coach. Foto: Marie-Therese Edebo.

Helgen var det sista av sammanlagt sex tillfällen med Skicross Next Generation event, under vilka drygt 750 åkare har deltagit under vintern 2018/2019. Från Skidförbundet vill vi rikta ett stort TACK till alla inblandade – IFK Mora funktionärsgäng på plats, alla klubbar samt skicrossfantaster som ställde upp och möjliggjorde denna rekordstora skicrosstävling!

Skribent: Malin Eriksson Tengman
Epost: Adressen Gömd

PRESENTING PARTNER

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info