Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Andreas Pranter

Sandra och VÖN på pallen i premiären

17 DEC 2018 23:45
Efter två inställda tävlingshelger på grund av snöbrist så fick skicrosslandslaget äntligen visa vad dom går för vid världscuppremiären i Arosa, Schweiz. Sandra Näslund och Victor Öhling Norberg var starkast med en varsin glädjande andraplats.
  • Skapad: 17 DEC 2018 23:45

Svenska skicrosslandslaget ställde upp med 3 tjejer och 4 killar på söndagens kval men efter mycket tighta kvaltider så var det 4 åkare kvar till finalerna under måndagskvällen. 

På tjejsidan så var fjolårets dominant i världscupen Sandra Näslund starkast med en andraplats. Alexandra Edebo gjorde en mycket bra tävling och slutade på en personbästa åttondeplats efter en rejäl uråkning i semifinalen vilket gjorde att hon stod över den lilla finalen. Lisa Andersson missade kvalet med liten marginal och ställde direkt om siktet mot nästa tävling i Innichen, Italien 20-22 december.

Killarna visade upp stark åkning från Victor Öhling Norberg och David Mobärg i finalerna med VÖNs andraplats och David på en elfteplats, vilket innebar ett personbästa även för David. Fjolårets bäst placerade i totalen på herrsidan, Viktor Andersson saknade flytet under kvalåket och fick stå på sidan under kvällens finaler men har mycket kvar att ge i Innichen. Med till Arosa fanns även en debutant i både landslags- och världscupsammanhang i form av Elliott Baralo, svensk-fransos som kommer att fokusera på skicross och alpina fartgrenar framöver. Elliott gjorde ett riktigt bra kval men missade kvalgränsen med ynka 6 hundradelar.

Sammantaget har nu skicrosslandslaget en mycket stark uppställning som mycket väl kan vara den jämnaste truppen någonsin. 

Nästa tävling kommer redan 20-22 december i Innichen, Italien innan det är dag för juluppehåll.

Kontakt på plats:

John Lind, Förbundskapten 070-4849964
Eric Iljans, Tränare 070-4849965
Joar Båtelson, MarKom 070-4840201

Skribent: Joar Båtelson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info