Hoppa till sidans innehåll

Anna Holmlund rapporterar från SM i Sundsvall

31 JAN 2019 13:42
Det drar ihop sig mot de alpina grenarna Skicross och Parallellslalom under SM-veckan i Sundsvall. På torsdag och fredag arrangeras Skicross respektive Parallellslalom.
  • Skapad: 31 JAN 2019 13:42

Sundsvalls SLK kommer arrangera tävlingarna och det är en tuff uppgift som väntar då hopp och velodromer ska byggas;

– Det är en rolig uppgift men samtidigt en utmaning att få till så bra förutsättningar som möjligt för alla, säger Tomas Åberg som är ordförande i Sundsvalls SLK. Samtidigt hoppas han att SM-veckan ska inspirera ungdomarna i klubben. Stora förhoppningar har man bland annat på hemmaåkaren Filip Wennerström.

Då SM-veckan krockar med VM för Skicrossåkarna och VM-uppladdning för de alpina åkarna så kommer de som står på tröskeln till landslaget få chansen att visa vad de går för.

Det är tråkigt att landslagsåkarna i Skiross inte kommer att vara på plats och tävla, det blir därför intressant att se de nya talangerna träda fram, t.ex. Emil Frost och Susanne Jakobsen, säger John Lind som är förbundskapten i Skicross.

Fredrik Kingstad som är herrchef för det alpina landslaget har ingen direkt favorit men säger att allt kan hända då det är ett man mot man race.

Anna Holmlund


E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info