Hoppa till sidans innehåll

JVM-guld till David Mobärg

28 MAR 2019 18:46
Under torsdagen satte David Mobärg guldkant för svensk del i junior världsmästerskapen i skicross genom att ta JVM-guld. Ett guld som varit det största målet för honom under den här säsongen.
  • Uppdaterad: 28 MAR 2019 18:46

Junior världsmästerskapen i skicross arrangeras i Reiteralm, Österrike, mellan den 28:e och 29:e mars. På damsidan hade Åre-klubbkamraterna Vilda Ahlstrand, Julia Zeits, och Alice Fortkord inte marginalerna på sin sida. De hamnade strax utanför kvalstrecket och kvalade inte vidare till finalheaten.

På herrsidan kvalade tre av fyra svenska åkare vidare från kvalet. Erik Wahlberg, Kungsbergets Ak, var den som hamnade utanför kvalstrecket. Både Emil Frost, Ifk Mora Alpina, och Erik Persson, Ifk Lidingö Slk, åkte ut redan i åttondelsfinalen.

En annan svensk åkare som hade en betydligt bättre dag var David Mobärg, Edsåsdalens Slk. Han dundrade genom tävlingen och vann alla sina heat. David fick kliva högst upp på pallen och ta emot sitt första JVM-guld i karriären. Det var hans andra JVM-medalj då han tidigare vunnit ett silver från JVM i Val Thorens år 2016.

– Det känns sjuktbra och svinkul. Det klaraste målet jag haft den här säsongen har varit att ta JVM-guldet. Idag stämmde allt och jag hade bra och tuff åkning, säger David.

Skribent: Anna Lygnebrandt
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info