Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Patrick Steiner

Näslund vinnare av Cross Alps Tour

22 DEC 2019 15:24

Skicross världscupen har i helgen en dubbeltävling i italienska Innichen. Efter torsdagens kval stod det klart att tre svenska kvalat sig vidare till finalerna.
  • Skapad: 22 DEC 2019 15:24

Viktor Andersson fortsätter med fin åkning och kvalade in på en trettonde plats. På damsidan kvalade Alexandra Edebo in på en sjätte plats och Sandra Näslund på en andra plats. Kvalplatserna visade sig vara viktiga då lördagens race ställdes in p.g.a. av dåligt väder och kvalresultaten blev också slutställningen.

Söndagens tävling kunde genomföras och där var Näslund och Edebo först ut. Efter starten hade de två svenskorna skaffat sig en betryggande ledning och åkte bra, men i slutet av heatet kommer tyskan Daniela Maier i ruskigt hög fart och kör om Edebo och tog därmed andra platsen. Näslund vann heatet och tog sig även vidare från semi-finalen till den stora finalen.

I likhet med de tidigare heaten var Näslund ruskigt snabb i starten och skaffade sig snabbt ett par meters avstånd ner till övriga finalåkare. Men i mitten av banan kom Näslund långt ner och Fanny Smith kunde gå om på insidan, i sina försök att hitta läge för en omkörning kom Näslund långt ner i en negativ sväng och kom ut i lössnön och tappade nästan all fart, det innebar att hon blev omkörd av alla och hon slutade slutligen fyra i finalen. Vann gjorde Schweiziskan Fanny Smith som därmed närmar sig ledaren Näslund i totalen. Dock räckte Sandras formidabla resultatrad till en totalseger i Cross Alps Tour 2019, en imponerande insats!

Andersson gjorde en åttondelsfinal där han ledde under stora delar av heatet, men blev i slutet omkörd av tysken Florian Wilmsmann. I kvartsfinalen hamnade Andersson efter i starten och i ett utdraget fält var det svårt att komma ikapp de framförvarande och Andersson kom aldrig i kapp och slutade fyra.

Herrklassen vanns av Schweizaren Joos Berry och nästa gång vi ser Skicross-gänget igen är 17-18 januari i kanadensiska Nakiska.

Skribent: Kalle Olsson Bexell
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info