Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Matthias Hauer

Näslund vinnare direkt i Val Thorens

06 DEC 2019 18:06
Första världscupstävlingen i Skicross avgjordes i franska Val Thorens under fredagen. Efter ett, ur svenska ögon sett, mindre lyckat kval, så fanns det ändå mycket att glädjas åt med en svensk och två svenskor som kvalade in till finalerna.
  • Skapad: 06 DEC 2019 18:06

Torsdagens kval gällde för både fredagens och lördagens tävlingar. Det blev tyvärr ett tufft kval för de svenska herrarna och den enda svensk som kvalade vidare till helgens tävlingar var Elliot Baralo, Åre SLK. På damsidan kvalade båda de svenska damerna, Sandra Näslund, Kramfors Alpina och Alexandra Edebo IFK Mora AK.

Baralo som kvalade in för första gången till en världscuptävling gjorde ett bra åk, men slutade till sist på fjärde plats i sin åttondelsfinal.

–Det är mycket kvar ännu, men det har varit kul att få åka här i Val Thorens och kämpa med de bästa” säger Elliot.

Baralo får en ny chans att mäta sig mot de bästa redan imorgon lördag då den andra världscuptävlingen går av stapeln, även den i Val Thorens.

Vinnare i herrklassen blev tillslut kanadensaren Kevin Drury

I damklassen kvalade båda de svenska åkarna, Sandra Näslund och Alexandra Edebo. Alexandra fick en riktigt tuff kvartsfinal och mötte Sandra Leudi, Marielle Thompson och India Sherret, två finalåkare skulle det senare visa sig. Edebo startade riktigt bra och låg länge tvåa i den övre delen. Men efter ett par små misstag slutade hon till sist fyra i sin kvartsfinal. Edebo kom till sist på en 13:e plats och får en ny chans imorgon.

-Jag är hyfsat besviken och gjorde många små misstag som kostade tid, konstaterade Edebo efter tävlingen.

Sandra såg lite nervös ut i de första heaten, men i finalen så visade Sandra prov på sin fina skidåkning och sin taktiska förmåga, genom att efter en mindre bra start, börja en klättring från sin tredjeplats upp till en första plats och kunde slutligen vinna den första världscuptävlingen med en armlängd före kanadensiskan Courtney Hoffos.

–Det känns väldigt bra nu, det var tuffa heat hela vägen, med många omkörningar och väldigt tight, så det känns väldigt skönt. Det var väldigt nervöst, men det är så det ska vara. Man vet ju inte hur man ligger till, så det är kul att man drar igång så att man får se, säger Sandra.

Skribent: Kalle Olsson Bexell
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info