Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Skicrosslandslaget

21 AUG 2019 10:19
Då var det dags att dra igång ännu en Skicross-säsong. Ett år utan mästerskap, men med många spännande tävlingar och nyheter för Skicrosslandslaget.

  • Uppdaterad: 21 AUG 2019 10:19

Då var det dags att dra igång ännu en Skicross-säsong. Ett år utan mästerskap, men med många spännande tävlingar och nyheter för Skicrosslandslaget. 

Vad har hänt sen vi avslutade säsongen 18-19?

– Joar Båtelsson har avslutat sin tjänst på Svenska skidförbundet. Vi tackar Joar för alla år och allt det han bidragit med och önskar han lycka till framöver. 

– John Lindh som efter 10 år som ansvarig tränare för landslaget, började redan ifjol smyga över på en mer övergripande roll inom Skicross, som förbundskapten. John kommer att fortsätta i det spåret och lämna plats för Michael Forslund som tillsammans med ”skicross-farfar” Eric Iljans kommer vara dom som reser runt med landslaget i samband tävling och träning. Mycket erfarenhet i det coachgänget!

– ”Micke” Forslund som är nygammal i gänget, har en bakgrund som åkare  i Landslaget (2005-2017) Micke har efter att han avslutade karriären studerat och jobbade senaste året med alpint och Skicross på nationell basis. Micke har hela sommaren coachat åkarna i deras fysträning, vilket har gett bra resultat! Vi tror att Mickes driv och kunnande ska kunna lyfta åkarna till nya framgångar i vinter. Välkommen tillbaka Micke!

– Skicrosslandslaget kommer kommande säsong bestå av ett landslag, med huvudfokus på världscuptävlingar. För tävlingar utanför Världscup, så som Europacup, Ungdoms-OS och Junior-VM så kommer vi även där vara representerade. Uttagningar till detta görs löpande under året och stöttas upp av Skidförbundet på olika sätt, personal, logistiskt och ekonomiskt.

Åkare i Landslaget 2019-2020 är:

Alexandra Ededbo, Mora
Lisa Andersson, Gävle
Sandra Näslund, Kramfors 

David Mobärg, Edsåsdalen
Erik Mobärg, Edsåsdalen
Elliott Baralo, Åre
Viktor Andersson, Vemdalen
Viktor Sticko, Mora

Personal:
John Lindh, Förbundskapten
Eric Iljans, Tränare
Micke Forslund, Tränare
Tero Ukkonen, Serviceman

Skribent: John Lindh/Erik Segerström
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info