Hoppa till sidans innehåll

Sandra Näslund på pallen i Sunny Valley

26 FEB 2019 00:15
Formstarka Sandra Näslund tog en andraplats under helgens dubbeltävlingar i ryska Sunny Valley. De andra svenska åkarna Lisa Andersson, David Mobärg och Viktor Andersson hade det tuffare i skicross banan.
  • Uppdaterad: 26 FEB 2019 00:15

Helgens skicross tävlingar i ryska Sunny Valley började bra för svensk del. Från Sverige hade Sandra Näslund, Kramfors Alpina, Lisa Andersson, Gävle Alpina och David Mobärg, Edsåsdalens SLK kvalat in och tagit en plats i lördagens tävling.

Sandra som veckan innan tagit en dubbelseger i Feldberg visade fortsatt stark form i skicrossbanan. Hon gick hela vägen till final där det tyvärr blev förlust mot schweiziska Fanny Smith efter en jämn kamp mellan dem två i slutet. Sandra slutade på andraplats i lördagens tävling och fick återigen kliva upp på pallen. För Lisas del blev det en kort tävlingsdag då hon åkte ut redan i kvartsfinalen och slutade på 15:e plats. Samma gällde för David som hamnade på en 21:e plats efter att inte gått vidare från åttondelsfinalen.

Under söndagens tävlade Sandra Näslund, Lisa Andersson och Viktor Andersson, Vemdalens IF. Jämfört med lördagen blev söndagstävlingen tuffare för Sandra som krigade sig vidare till semifinal med knapp marginal. I semifinalen gjorde hon någon miss i början vilket fick henne att tappa fart och köra in på en tredjeplats. Sandra vann sedan den lilla finalen och slutade totalt på en femteplats. För de andra svenska åkarna Lisa och Viktor slutade deras tävlingar med en 12:e plats respektive 28:e plats.

Efter helgens tävlingar ligger Sandra på en andraplats i totalställningen av världscupen med 754 poäng. Fanny Smith leder världscupen med 812 poäng.

Skribent: Anna Lygnebrandt
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info