Hoppa till sidans innehåll

SM-guld till Mobärg och Kristensson

31 JAN 2019 13:57
Under torsdagen, 31 januari, kördes Svenska Mästerskapen i skicross. Efter rafflande finaler blev det till slut Linnea Mobärg och Pontus Kristensson som tog hem mästerskapstitlarna.
  • Skapad: 31 JAN 2019 13:57

Årets upplaga av SM-veckan arrangerades i Sundsvall. Under torsdagen avgjordes vem som skulle ta hem SM titlarna i skicross. Nyhet för i år var att dem som kvalade in till finalheaten från skicrosskvalet fick en startplats på parallell-SM som avgörs den 1 februari i samma backe.

Sundsvall bjöd på fina förhållanden i skidbacken och strålande sol. Efter kvalet var det fyra damer och fyra herrar som hade lyckats ta sig till den stora final. På damsidan var det Emilia Lind, Hestra Skid o SK, Vilda Ahlstrand, Åre SLK, Linnea Mobärg, Edsåsdalens SLK och Paulina Grassl, Sunne AK. Herrsidans finalister var Erik Persson, IFK Lidingö Slalomklubb, Anders Holmberg, IFK Mora AK, Pontus Kristensson, Branäs AK och Axel Frost, IFK Mora AK.

Finalen blev sedan en spännande uppgörelse på både dam och herrsidan. Paulina ledde finalracet men tappade oväntat skidan i sista branten. Till slut blev det Linnea som först korsade mållinjen och tog hem guldmedaljen. Silvermedaljör blev Emilia och bronsmedaljen gick till Vilda.

– Jag blev lite chockad när Paulina tappade skidan. Allt kan hända i den här sporten. Det är kul att få vinna idag, säger Linnea.

På herrsidan blev det ett tufft race om guldet. Vinsten gick till slut till Pontus som stod på sig bäst i banan och körde ifrån dem andra innan mål. Silvret gick till Axel och bronsmedaljen till Erik.

– Det här är ändå stort och jättekul. Finalracet gick bättre än vad jag trodde. Jag fick till en bra start och sen var det bara att köra, säger Pontus.

Skribent: Anna Lygnebrandt
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info