Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Oliver Lerch

Succé i Arosa för svenska Skicrosslandslaget

18 DEC 2019 09:43
Fem kvalande svenskar och tre stycken i de stora finalerna! De svenska Skicross landslagsåkarna övertygade i Schweiziska Arosa under tisdagskvällen. Foto Bildbyrån
  • Skapad: 18 DEC 2019 09:43

På tisdagskvällen avgjordes den fjärde världscuptävlingen i Skicross i Schweiziska Arosa. Fem av sex svenska tog sig vidare från kvalet in i huvudtävlingen. På herrsidan kvalade Victor Andersson, Erik Mobärg och David Mobärg och på damsidan kvalade Sandra Näslund och Alexandra Edebo.

Efter de första heaten stod det klart att fyra av fem svenskar var vidare, alla vann dessutom sina första heat. Tyvärr fick Erik Mobärg respass efter att kämpat bra från den yttersta startgrinden i sin åttondel.

David Mobärg och Victor Andersson tog starten i deras gemensamma kvartsfinal, där Andersson kunde köra hem även den, medan Mobärg tampades om andra platsen men drog det kortare stråt mot fransmannen Bastien Midol.

I semifinalen visade Andersson klass och efter ett tight race kunde han köra om Kevin Drury på målrakan, vann heatet och tog sig där med till årets första final. I finalen visade han återigen kvalitet när han efter att ha blivit påkörd och utfört en balansakt av det högre laget, kämpade sig tillbaka och förbi Schweizaren Alex Fiva på mållinjen till en slutlig andra plats.

”Det är så skönt att komma hem med ett så pass bra resultat efter att ha haft de sämsta förutsättningarna med gul bib hela dagen. Så en otroligt skön dag” säger Andersson.

Vinnare av herrklassen blev Kanadensaren Kevin Drury.

För tjejerna gick det också på räls, både Näslund och Edebo övertygade i sina kvartsfinaler som de båda vann överlägset. I semifinalen möttes dem och såg till att ta en svensk dubbel och båda tjejerna gick till den stora finalen.

Edebo visar återigen att hon tillhör världseliten då hon följde upp helgens stora finalplats med ännu en, hennes andra i karriären. Väl där gjorde hon en bra insats och tangerade sitt personbästa, från helgen och blev fyra.

Näslund var reptilsnabb som vanligt i starten och åkte kontrollerat och hade ledningen fram till målrakan där hon landade lite kort i en roller och tappade fart. Konsekvenserna blev ödestigna och hon blev omkörd av Kanadensiskan Marielle Thompson och Schweiziskan Fanny Smith. Näslunds tredjeplats gör att hon fortfarande leder den totala världscupen, efter fyra världscuptävlingar, före kvällens vinnare Thompson.

Skribent: Erik Segerström
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info