Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Världsmästaren avslutar karriären

23 APR 2019 22:05
Efter 9 världscupssäsonger med bland annat VM-guld, sju segrar i Världscupen och seger i totalcupen på meritlistan, väljer nu Victor Öhling-Norberg, Funäsdalens SLK och Skicrosslandslaget att avsluta karriären.
  • Skapad: 23 APR 2019 22:05

– Det är såklart tråkigt när en av våra största slutar. Men jag är väldigt tacksam att vi haft ”VÖN” i vårt lag i 9 år. Han har pushat utvecklingen av sporten väldigt mycket med sin tekniska kreativitet i åkningen. Det är nog det jag kommer att minnas mest och bäst, alla stunder i backen man kliat sig i huvudet och undrat: Hur gick det där till? Tack för alla roliga år och allt du bidragit med till sporten och landslaget, säger John Lindh, Förbundskapten.

Victors egna ord:

– ­Idag är dagen då jag tackar för mig. Jag har tävlat i skidåkning hela mitt liv och känner att det är dags att hitta nya utmaningar. Jag kommer från den alpina skidåkningen och bytte till Skicross efter mina gymnasiala studier på Åres skidgymnasium. Det visade sig vara mitt bästa beslut jag gjort då jag har vunnit VM guld och stått överst i den totala världscupen. Jag är otroligt stolt när jag tänker tillbaka på vilka resultat jag åstadkommit men också vilken resa det har varit.

Beslutet att sluta har känts självklart för mig, men det är ändå med stor sorg och vemod jag lämnar då skicrossen varit mitt liv så länge. Det sista året har jag saknat drivet och passionen som krävs för att vara med i den absoluta toppen och då är det dags för mig att göra någonting annat.  

I 9 år har jag varit med i Skicrosslandslaget och det har varit fantastiskt roligt. När jag började var vi ett litet landslag med små medel så jag känner en stor stolthet i att ha varit del av det landslag som utvecklats från en utmanare, till en naturlig del av Vinterstudion. Tack Tommy Eliasson Winter för att du ringde en vilsen kille sommaren 2010 och trodde på mig. 

Idrotten är bland det finaste som finns och jag hoppas fler får vara med om det jag varit med om under min skidkarriär. Tack till alla i landslaget, utan ett starkt lag kommer man ingenstans.

 

Victor kommer att vara på plats under säsongsavslutningen i Hamra och för frågor och information, kontakta John Lindh This is a mailto link, +4670-4849964.

Skribent: Erik Segerström
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info