Hoppa till sidans innehåll

Erik Wahlberg tog guld i ungdoms-OS

19 JAN 2020 19:39
Världsungdoms-OS pågår just nu i schweiziska Lausanne och idag var det skicross på schemat. Erik Wahlberg, Kungsbergets AK, tog guldmedaljen efter en fantastisk prestation.
  • Skapad: 19 JAN 2020 19:39

Sverige representerades av fyra åkare, Alice Fortkord och Lia Nilsson (Åre SLK), Erik Wahlberg (Kungsbergets AK) och Fredrik Nilsson (Åre SLK).

I tjejernas tävling lyckades Alice bäst genom att ta en 7:e plats då hon klättrade från fjärde position till tredje i tjejernas lilla final medan Lia slutade på 15:e plats. Grabbarna lyckades ta en varsin plats i finalheaten där Fredrik körde upp sig från tredje till andra position i lilla finalen och slutade 6:a. Dagens höjdpunkt blev såklart guldet till Erik Wahlberg, som även han fick fajtas om förstaplatsen och med en stark avslutning visade att han var snabbast.

”För fyra år sen satt jag och kollade på världsungdoms-OS på Youtube och tyckte att det här är ju det coolaste som finns. Och nu fyra år senare så är jag här och tar dessutom ett guld. Det är helt sjukt”, säger Wahlberg i ett pressmeddelande.

Detta är mycket viktigt för sporten och Sverige visar att det finns en stark generation på tillväxt inom skicrossen.

 

Skribent: Joar Båtelson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info