Hoppa till sidans innehåll

Sandra regerade i Nakiska med ytterligare en seger

18 JAN 2020 22:19
Efter en svinkall vecka med inställda träningar kunde arrangören idag genomföra världscuptävlingen under normala förhållanden. Sandra Näslund visade återigen att hon är bäst när det gäller.
  • Skapad: 18 JAN 2020 22:19

Efter ett långt uppehåll sedan Cross Alps Tour avslutades i italienska Innichen och alla åkare är i bästa möjliga form, visar Sandra att hon är i extremt bra psykisk och fysisk form. Kanadensiska laget är som alltid taggade till tänderna på hemmaplan och har ett väldigt starkt lag med många unga åkare på väg upp.

Svenska laget hade fyra åker på plats och det så väldigt ljust ut i första runda, med alla åkare vidare efter första rundan. Tyvärr åkte både Viktor Andersson och David Mobärg ut i kvartsfinalerna medan Sandra Näslund och Alexandra Edebo tog sig vidare.

Alexandra har gått från klarhet till klarhet under säsongen och levererade återigen en stark insats, med en andraplats i lilla finalen, vilket innebar plats 6. Sandra åkte utan att bjuda på minsta möjlighet för konkurrenterna och gled över mållinjen som etta efter en batalj med hemmaåkaren Bittany Phelan (CAN), storrivalen Fanny Smith (SUI) och Marielle Berger Sabbatel (FRA).

Totalen leds av Sandra, före Fanny och kanadensiskan Marielle Thompson. På herrsidan leder Kevin Drury (CAN) före sin landsman Kristofor Mahler och Ryan Regez från Schweiz.

Svenska placeringar i totalen är: Alexandra Edebo 7, Viktor Andersson 11, David Mobärg 30, Erik Mobärg 48.

Skribent: Joar Båtelson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info