Hoppa till sidans innehåll

Alexandra Edebo på pallen i Megéve

01 FEB 2020 13:02
Svensk succé på damsidan i franska Megéve under dagens skicrossvärldscup Sandra Näslund vinner och Alexandra Edebo tar sin första pallplats i världscupen genom en tredjeplats.
  • Skapad: 01 FEB 2020 13:02

Tuffa förhållanden och en svår bana att hålla flytet i åkningen, bjöd både på spännande heats och svenska pallplatser. Hela fem svenskar fanns på start i dagens tävling, två tjejer och tre killar, genom Sandra Näslund, Alexandra Edebo, David Mobärg, Viktor Andersson och Erik Mobärg.

Viktor Andersson ledde sin åttondelsfinal ner till cornerhoppet i slutet av banan men flög för långt och tappade fart innan han la sig på en innerskida och fick packa ihopför dagen.

Erik Mobärg som aldrig kom in i hetluften under sin åttondelsfinal, åkte märkbart påverkad av ett ont knä, som han fortfarande rehabiliterar efter en knäskada ifjol.

David Mobärg upprepar i stort sett Viktors missar i cornerhoppet och i den efterföljande negativsvängen, vilket innebar att det var slutåkt även för honom.

När tjejerna sedan seglade igenom heaten och hamnade i den stora finalen, tillsammans med Marielle Berger Sabbatel (FRA) och Marielle Thompson (CAN), så hade svenska laget säkrat minst en pallplats.

Sandra förlorade starten, för första gången denna säsong och låg tätt bakom Thompson hela vägen in i mål och slutade tvåa. Alexandra som visat prov på mogen åkning, har längtat efter en pallplats hela säsongen och fick nu äntligen lön för mödan med en stark tredjeplats, första i världscupkarriären!

Herrsidan vanns av världscupledaren Kevin Drury (CAN), före hemmaåkaren Bastien Midol (FRA) och Tim Hronek (GER) på tredje plats. 

Nu väntar ett uppehåll i nästan två veckor, då planerade tävlingen i tyska Feldberg blev inställd på grund av snöbrist. Nästa stopp är planerat till Sunny Valley i ryska Uralbergen 22-23 februari.

Skribent: Joar Båtelson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info