Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Oliver Lerch

Edebo och Mobärg vann dubbelt i premiären!

15 DEC 2020 21:28
Alexandra Edebo och David Mobärg slog till i säsongens första världscuptävling i skicross och tog en dubbelseger. Edebo inledde med att vinna damernas final och strax efter slog Mobärg till och var snabbast på herrsidan.
  • Uppdaterad: 15 DEC 2020 21:28

Det blev en riktig svenskafton i schweiziska Arosa när det var dags för premiär i skicrossens världscup. Två glada svenskar jublade ikapp i målområdet.

– Det har varit en hel fantastisk kväll, jag har svårt och förstå att jag står här just nu, sa David strax efter målgång.

– Jag har haft en bra känsla sedan tidigt i morse och det stämde, nu står jag här som vinnare, sa Edebo.

Tre svenskar var vidare till kvällens finaler, förutom Alexandra och David var även Viktor Andersson med till finalpassen. Men Viktor åkte ur i kvartsfinalen. Gjorde en bra inledning av starten, strax efter gjorde han ett mindre misstag och därmed var kvällen förstörd för Vemdalssonen.

Två som imponerade med sina starter under hela kvällen och sedan även höll hela distansen in i mål var IFK Moras, Edebo och Edsåsdalens, Mobärg.

Redan i det inledande omgången visade de prov på sin snabbhet ur grinden och bemästrandet av de första hundra meterna av banan. Där skaffade sig både Alexandra och David ett ordentligt övertag i samtliga heat under kvällen. 

Båda tog sig vidare till final och där gjorde de inte heller några misstag. David imponerade extra stort och gav inte konkurrenterna skuggan av en chans. Ut ur grinden var det hyffsat jämnt, men sekunderna efter såg David till att träffa helt rätt och väl i ledning behöll han greppet in i mål och tog hem sin första världscupseger i karriären.

Alexandra tog också ledningen i sin final, hade tuffaste konkurrenten Fanny Smith, Schweiz strax bakom sig och vid ett tillfälle var hon nära att få schweiziskan över sig. Åkarna valde olika sätt att ta sig över en roller, Fanny hoppade högt och långt, samtidigt som Alexandra dämpade och landade kort. Smith fick vinkla ut sina skidor i bästa backhopparmanér för att inte landa i ryggen på Edebo. Men duon tog sig helskinnade ur fadäsen och strax där efter kunde Edebo för första gången under sin karriär skära mållinjen som världscupvinnare.

En kanonstart för Sverige på årets skicrossäsong och redan under onsdag är det dags igen. Kan vi få be om en favorit i repris tack!

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info