Hoppa till sidans innehåll

FIS har bekräftat att köra världscupfinalen i skicross

12 MAR 2020 18:41
Tidigare i veckan ställdes junior-VM och europacupfinalen i skicross in, precis som många andra skidtävlingar just nu, på grund av oron för covid-19. Däremot så har FIS precis bekräftat att världscupfinalen i skicross kommer att genomföras.
  • Skapad: 12 MAR 2020 18:41

Världscupfinalen i skicross genomförs i Veysonnaz, Schweiz, på lördag 14 mars. Svenska laget har funnits på plats sedan i tisdags, där Sandra Näslund, Alexandra Edebo och David Mobärg slåss om de sista medaljerna för säsongen. Sandra har chansen att säkra totalen i skicrossvärldscupen med ett försprång på 59 poäng före Fanny Smith, (SUI). Det skulle innebära att Sandra måste vara sämst femma, om Fanny vinner tävlingen. 

–      Det har varit svårt att förhålla sig till situationen, som den har utvecklats i Sverige senaste dagarna. Laget åkte ner innan övriga evenemang ställdes in och det har varit inte varit något snack om att ställa in från arrangörens eller FIS håll säger Förbundskapten John Lindh.

Tidigare tog Svenska Skidförbundet beslutet om att det alpina- och skicrosslandslaget inte skulle bedriva verksamhet utanför Skandinavien, efter kommande helg. Förutom hälsofrågan så kan hemresan försvåras i värsta fall om exempelvis flygtrafiken ställs in.

–      Vi kommer avsluta världscupsäsongen och därefter förhålla oss till det som gäller i Sverige när vi väl är tillbaka hemma. Alla kommer resa hem gemensamt i bilar och inte transporteras publikt med flyg eller liknande avslutar John.

Foto: Bildbyrån

Skribent: Joar Båtelson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info