Hoppa till sidans innehåll

Huski Wear ny klädpartner till skicrosslandslaget

16 NOV 2020 11:00
Ski Team Sweden skicross och Huski Wear hart signerat ett samarbetsavtal. Huski Wear, är ett nytt varumärke, men med decennier av erfarenhet från klädbranchen. Med en helintegrerad utvecklings- produktion och affärsprocess utmanar de klädmarknaden.
  • Skapad: 16 NOV 2020 11:00

Tillsammans med Ski Team Sweden skicross och olympiske mästaren André Myhrer som utvecklingsplattform, tar Huski Wear ett första steg att komersialisera företagets produkter som utvecklats för såväl proffs, som medvetna skidåkare och friluftsmänniskor.

– Att vi i princip från start kan driva produktutvecklingen tillsammans med ett av världens bästa landslag som lever vår affärsidé borgar för att vi kan utveckla bekväma och funktionella kläder, kläder som professionella skidåkare ska leva i till, från och på destinationen. I samarbetet vill vi så klart vara med och bidra till att landslaget når sina mål, men också stötta utvecklingen av svensk ungdomsskidåkning i bredare perspektiv, säger Magnus Liljeblad på Huski Wear.

Under säsongen 2020/2021 kommer det svenska skicrosslandslaget ett ekiperas i Huski Wear. Kollektionen är ett brett spektra av funktionella kläder som fyller sin funktion såväl under resor som vid verksamhet i backen. Feedback från åkarna blir sedan en viktig del i utvecklingsprocessen för kommande års kollektion.

– Otroligt inspirerande att samarbeta med en ny svensk aktör i klädbranschen. Att utmana, har sedan starten varit ett adelsmärke för svensks skicross och Huski Wear’s filosofi är spännande och stämmer väl överens med hur vi ser på vår sport. Dialogen med Huski är kreativ och möjligheterna vi tillsammans har, kommer att  bidra till utveckling av sporten på både bredd- och elitnivå,  säger Tommy Eliasson Winter, alpint- och skicrosschef på Svenska Skidförbundet.

Huski Wear:s integrerade affärsmodell är en innovativ lösning av ett helhetskoncept. Företaget kontrollerar kedjan från produktion till distribution. Antalet mellanhänder reduceras, vilket möjliggör att Huski Wear presenterar en kollektion av kläder med funktion och kvalitet till rätt pris. I bolagets grundvärdering finns miljöaspekten insydd, där produktion och transporter optimerats för att minimera klimatavtrycket.

Samarbetet kommer att bli synligt från mitten av december.

För ytterligare information:

Huski Wear: Magnus Liljeblad +46 (0)70 899 66 10 This is a mailto link

Ski Team Sweden Ski Cross: Kalle Olsson Bexell +46 (0)76 634 73 68 This is a mailto link

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info