Hoppa till sidans innehåll

Näslund kvalsnabbast på Idre Fjäll

24 JAN 2020 18:33
Hård vind och plusgrader under de senaste dagarna orsakade ändringar i kvalprogrammet inför skicrossvärldscupen på Idre Fjäll. Idag genomfördes det istället dubbla kval där Sandra Näslund var snabbast av damerna, i båda kvalen inför finaltävlingarna.
  • Skapad: 24 JAN 2020 18:33

Sverige ställde upp med tre tjejer och fem killar i dagens dubbelkval i skicrossvärldscupen på ett soligt Idre Fjäll.

Sandra var snabbast, tätt följd av Alexandra Edebo som kvalade som stabil 7:a respektive 5:a och Linnea Mobärg som gjorde sin världscuppremiär utan att kvala vidare till finalhelgen.

På herrsidan var David Mobärg snabbaste svensk båda åken med en 4:e respektive 6:a och visar prov på kanonform inför lördag och söndag.
Viktor Andersson åkte stabilt med tidigt startnummer och tog sig vidare till båda finaltävlingarna genom att vara 16:e och 15:e i sina kvalåk.
Elliott Baralo slog till med en kanonfin 12:e plats i söndagens kval och som 29:a till imorgon.
Erik Mobärg körde bara det första kvalet till söndag och var 19:e man, vilket var positivt efter lång rehabilitering av en knäskada, men valde att vila knät och avstod lördagens kval.
Morasonen Victor Sticko skrek ut sin glädje efter att ha kvalat in som 28:a till lördags race.

Snabbast av herrarna var Kevin Drury (CAN) under första kvalet och bubblaren Niklas Bachsleitner (GER) i andra kvalåket.

Banan är i toppskick och spännande tävlingar utlovas imorgon lördag 25 januari kl. 11.00 med hela sex svenska åkare på start!

Skribent: Joar Båtelson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info