Hoppa till sidans innehåll

Näslund och Andersson i fas inför ny säsong

14 AUG 2020 15:13
Världscupvinnaren Sandra Näslund har kunnat följa sin plan inför kommande skicross-säsong och inom kort väntar första lägret på snö.
– Vi brukar gå på snö i början av september. Tävlingsstart är först i december så det är gott om tid, säger Sandra.
  • Skapad: 14 AUG 2020 15:13

Förtillfället befinner sig hon och övriga skicrosslandslaget i Åre för fys-tester och sedan under veckoslutet väntar alpine games, en fjälltur med tält, gasolkök och sovsäck.

– Det ska bli riktigt roligt, lite annorlunda, men jag ser fram mot det, säger Sandra.

Fjolårets säsong avslutades på ett märkligt sätt, när Cioviud-19 pandemin satte stopp för sista tävlingen. Men Sandra tog hem den totala cupen och varför ändra på ett vinnande koncept, försäsong och uppladdning inför kommande säsong följer samma schema som under fjolåret.

– Jag gillar upplägget och det fungerade fint i fjol. Har kunnat tränat på bra under hela sommaren, samtidigt som det varit en del ledighet och avkoppling också, säger Sandra.

Viktor Andersson sitter och pustar ut på golvet efter ett testmoment vid nationalarenan i Åre. Även han kan se tillbaka på en bra sommar och den hand som han tvingades operera efter säsongens slut har läkt fint.

– Har väl inte riktigt full styrka i den än, men läkningen har gått bra och jag känner egentligen inte av själva skadan.

Det var under en skidtur vid sidan av skicrossbanan som olyckan var framme.

– Ja, lite otur men sånt som händer och skönt att det inte var värre, nu är jag tillbaka och har kunnat träna under sommaren på ett bra sätt.

Vilket inte var helt enkelt, krävdes en del kreativt tänkande när gymmen stängdes.

– Ja, det blev ju lite så, fick tillgång till ett garage där vi kunde hålla till och köra, allt löste sig, lite roligt också att får göra någonting på ett litet annat sätt, säger Victor.

Även han ser fram mot att komma på snö, men uppskattade också dagen då de flesta av skicross- och alpinåkarna var samlade för gemensamma tester.

– Roligt att lyfta lite, skoj att vi är fler som gör det samtidigt, blir lite mer pepp än när man kör själv, säger Viktor.

Erik Illjans

Erik Illjans, huvudtränare för skicrossåkarna har bokat in andra veckan i september för första lägret på snö.

– Grundplanen är en vecka på snö, sedan vila en vecka och därefter gå på snö igen, som läget ser ut nu ligger Stelvio närmast tillhands för första lägret säger Erik.

Planen för säsongen är lagd, men under rådande läge med Corinapandemi gäller de att vara fexibel. Säsongen 2020/2021 är i fokus, men innan skidor och snö, väntar några dagar i den jämtländska fjällvärlden för skicrossgänget.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info