Hoppa till sidans innehåll

Ny svensk succé i Schweiz

16 DEC 2020 20:14
Det blev svenskt överst på prispallen även när den andra dagen av de två kvällstävlingarna i Arosa var avgjord. Men det var varken Edebo eller Mobärg som stod för grannlåten utan Vemdalens Viktor Andersson vann herrarnas final i skicrossvärldscupen.
  • Uppdaterad: 16 DEC 2020 20:14

Den svenska nationalsången ekade återigen över Arosa under onsdag kväll och under två dagar fick vi se tre olika svenska åkare överst på pallen.

Viktor Andersson visade redan i inledningen av kvällen att han verkligen skulle bli att räkna med denna afton. Imponerade i starten, åkte sedan i imponerande stil i resterande del av banan och det kändes egentligen aldrig riktigt oroligt att han inte skulle ta sig vidare från åttondelsfinal och fram till en slutlig final.

David Mobärg, färske segraren från tisdagen tog sig även han vidare till herrfinalen, men inte med lika övertygande åkning som under tisdag.

Två svenskar i final och visst fanns förhoppningar om att båda skulle ta sig upp på pallen. Men det ville sig inte riktigt för David, däremot fanns inga som helst tveksamheter när det gällde Anderssons insats. Bra start, följde upp av suverän första sväng och därefter hade han skaffat sig den ledning som han eftersträvade.

Andersson kunde relativt enkelt glida ifrån och såg till att hålla hela distansen. Mobärg jobbade på i bakvattnet med lyckades inte ta ikapp och slå sig in topp tre utan fick nöja sig med fjärde plats.

På damsidan vart det Fanny Smith, Schweiz som vart snabbast och vann finalen. Alexandra Edebeo, hade precis som Mobärg inte samma flyt i starterna som under tisdag och fick nöja sig med att köra den lilla finalen, där slutade hon trea, vilket innebar en total sjundeplats.

Fantastisk start av de svenska skicrossåkarna, tre segrar av fyra möjliga och nu åker laget vidare till Val Thorens för nya tävlingar 19–20 december.

Foto: Bildbyrån

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info