Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Premiär i Arosa för landslaget i skicross

11 DEC 2020 11:00
Efter månader av förberedelser är det kommande vecka världscuppremiär för landslaget i skicross. Dubbla kvällstävlingar i Arosa står på programmet och svenske huvudtränaren Eric Iljans längtar efter att få komma igång.
  • Skapad: 11 DEC 2020 11:00

– Nu har vi officiellt avslutat träningssäsongen och går in i tävlingssäsong, känns härligt och lite pirrigt, precis som det ska, säger Eric.

Inställda tävlingar, snöbrist och omstuvningar i träningsupplägget har kantat försäsongen, men Eric tycker att efter förutsättningarna har de haft bra förberedelser och formen hos åkarna är riktigt bra.

– Vi har kunnat träna på, hade givetvis hoppats på lite mer snö i Sverige, men vi har ändå kunnat förbereda oss bra. Sedan när vi legat och matchat mot andra nationer så tycker jag att vi är bra med. Det ska bli roligt att komma igång.

Fyra svenska åkare kommer att finnas med i premiärtävlingen i Arosa, den som saknas i uppställningen är givetvis fjolårets världscupvinnare på damsidan, Sandra Näslund.

– Ja, hon jobbar på med sin rehabilitering, givetvis tråkigt att hon inte är med, men hon har inte haft några bakslag utan kunnat köra på efter den plan som är gjord.

Alexandra Edebo, Viktor Andersson, David Mobärg och Elliot Baralo blir kvartetten svenskar som åker till Arosa på söndag, drar igång tävlandet på måndag med seedningsheat och sedan väntar dubbla kvällstävlingar tisdag och onsdag.

För svensk del klingar Arosa bra, Viktor Andersson var under fjolåret på pallen med en andraplats. Alexandra Edebo strax utanför med en fjärdeplats.

– Det är en teknisk och klurig bana, starten är givetvis viktig, men sedan är det extra viktigt att du ligger rätt hela tiden, finns inte plats för minsta lilla misstag i den här banan, säger Eric.

 

Svenska truppen, Arosa 14–16/12: Alexandra Edebo, IFK Mora Alpina, Elliot Baralo, Åre SLK, David Mobärg, Edsåsdalens SK, Viktor Andersson, Vemdalens IF.

För ytterligare information:

Eric Iljans, huvudtränare skicross: +46 (0) 70 484 99 65

Peter Albertsson, kommunikationschef: +46 (0) 70 397 00 92

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info