Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber

Sandra skadad – missar världscuppremiären

26 NOV 2020 15:46
Sandra Näslund, Kramfors alpina har skadat sig under träning i Schweiz och kommer inte kunna vara med i skicross världscuppremiär i Montafon, Österrike, 9–11 december.
  • Uppdaterad: 26 NOV 2020 15:46

– Det var ingen krasch eller så, utan under ett heat kom jag i kapp den som var framför mig och vek ut vid ett hopp. Vid landningen kom jag lite rakt mot en käpp och körde ur banan, men det var när jag bromsade in som jag kände att någonting var fel, säger Sandra.

När hon tänker tillbaka på händelsen kan hon inte direkt säga när själva skadan uppstod.

– Nej, egentligen inte, om det var när jag landade och satte i högra benet, eller… nej, jag kan egentligen säga när de hände. Men när jag bromsade in högg det som knivar rakt in i knäet.

Sandra undersöktes på plats i Laax i tisdags, flög sedan till Sverige och under torsdag morgon gjordes en undersökning med magnetkamera på Capio Artro Clinic i Stockholm.

– Sandra har en broskskada på yttersidan i sitt högra knä, hon har ont och en rejäl svullnad. Ska vi se någonting positivt är det att knäet ser bra ut i övrigt. Inga skador på korsband eller andra delar, säger landslagets läkare Jakob Swanberg.

Men skadan är av sådan karaktär att redan under torsdag kunde det medicinska teamet konstatera att före årsskiftet blir det inga tävlingar för Sandra.

– I nuläget behövs lugn och för att svullnaden ska gå ner och att smärtan försvinna. Därefter kommer Sandra kunna börja med rehabilitering och anpassad träning, säger Swanberg.

För Sandra var beskedet givetvis trist och tråkigt, men till en början befarade hon att hela säsongen skulle vara över. Utlåtandet från läkarna tände ändå ett visst hopp.

– Jo, jag befarade det värsta direkt när jag kände smärtan. Nu när läget är som det är får jag sikta in mig på att vara tillbaka efter årsskiftet. Men surt är det, det har känts riktigt bra skidåkningsmässigt på slutet och jag har gjort stora framsteg på saker som jag velat förbättra, säger Sandra.

För ytterligare information:

Jakob Swanberg, landslagsläkare: +46 (0) 70 653 87 21

Peter Albertsson, kommunikationschef: +46 (0) 70 397 00 92

Eric Iljans, chefstränare skicross: +46 (0) 70 484 99 65

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info