Hoppa till sidans innehåll

Skicrossvärldscupen tillbaka på Idre Fjäll för femte året

22 JAN 2020 11:24
Världscupen är återigen på svenska landslagets hemmaplan, Idre Fjäll, för femte året i rad. Tävlingen har varit en favorit bland världscupåkarna sedan 2016 och banan ser bättre ut än någonsin i år.
  • Uppdaterad: 22 JAN 2020 11:24

Sverige har tre tjejer och fem killar på start, utöver alla föråkare och övrig personal som ser till att tävlingen blir i världsklass. 
På tjejsidan hittar vi ledaren av den totala världscupen, Sandra Näslund från Kramfors och det ryktas om en tillrest hejarklack på drygt 40(!) personer. 
Precis som senast i kanadensiska Nakiska finns Alexandra Edebo, tävlandes för IFK Mora Alpina Klubb, på start och har som mål att knipa en pallplats inför familj, vänner och fans. 
Den tredje tjejen har skicross i blodet, har kört bra europacup tidigare under säsongen men gör nu sin världscupdebut, lillasyster till bröderna Mobärg från Edsåsdalen nämligen Linnea.

De svenska grabbarna består av rutinerade Viktor Andersson, Vemdalens IF, som haft en andraplats i världscupen tidigare under säsongen. 
Mellanbrodern David Mobärg från Edsåsdalen som var 9:a i Nakiska senast och som även är regerande juniorvärldsmästare från 2019. 
Äldre brodern Erik Mobärg som rehabiliterat en knäskada under fjolåret och nu är tillbaka för att visa vad han går för. 
Fartvinden från Mora, Victor Sticko som varit med i landslaget sedan 2013 och även har rollen som mentor för de yngre åkarna. Victor har en 12:e plats som bästa resultat från världscupen på Idre Fjäll 2017. 
Sist men inte minst har vi svensk-fransosen Elliott Baralo som gör sin andra start i världscupsammanhang på Idre Fjäll.

Banbygget har som vanligt letts av rutinerade David Ny med sidekicks i Lars Lewén och pistmaskinsgurun Björn Nilsson. Svenska lagets förbundskapten John Lind samt tränarna Eric Iljans och Michael Forslund har precis som tidigare år, lagt grunden till den spektakulära startsektionen som fått många åkare att se ut som frågetecken vid första besiktningen.

Arrangören Idre Fjäll har som alltid en organisation av världsklass och ett fantastiskt stöd från publik och företagare.

Tävlingsprogrammet ser ut på följande vis:

Onsdag 22 januari – Test och träning kl. 13.00
Torsdag 23 januari – Kval inför lördagens tävling kl. 12.00
Fredag 24 januari – Kval inför söndagens tävling kl. 12.00
Lördag 25 januari – Audi FIS Skicross World Cup Idre Fjäll kl. 11.00 (Kl. 12.30 SVT2)
Söndag 26 januari – Audi FIS Skicross World Cup Idre Fjäll kl. 11.00 (Kl. 12.00 SVT Play)

Skribent: Joar Båtelson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info