Hoppa till sidans innehåll

Svenska framgångar på Idre Fjäll

25 JAN 2020 17:32
Idre Fjäll bjöd på fantastiska förhållanden under dagens världscuptävlingar och publiken fick se hemmahopp på pallen. Sandra Näslund lyckades bäst med en andraplats, till arrangörens, publikens och lagets stora glädje.
  • Skapad: 25 JAN 2020 17:32

Den första av två dagars skicrossvärldscup genomfördes idag, med snudd på optimala förhållanden. Ett stort gäng svenska åkare kvalade vidare till dagens race och det blev härliga resultat med tre åkare i finalerna.

Sandra åkte som vanligt stabilt och var ohotad hela vägen till stora finalen där hon fiCk se sig slagen av ärkerivalen Fanny Smith från Schweiz.

Viktor Andersson var i kanonform och skrek ut sin glädje efter att gå vidare i heat efter heat. Viktor ledde efter startrakan och blev omkörd av Ryan Regez (SUI), men tappade efter att ha tryckts ut i negativen innan den långa målrakan och slutade på fjärde plats.

Alexandra Edebo var nära på att ta sig vidare till stora finalen, men tappade placeringar i slutet av banan och slutade trea i semin. Alex vann den lilla finalen, med ett rutinerat åk som skulle räckt långt även i stora finalen.

Övriga svenska resultat, David Mobärg (18), Victor Sticko (28) och Elliott Baralo (29).

Vann gjorde Fanny Smith (SUI) och Ryan Regez (SUI).

Imorgon söndag 26 januari är dags för ytterligare en tävling innan tour går vidare till Feldberg, Tyskland.

 

Skribent: Joar Båtelson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info