Hoppa till sidans innehåll

Världscupen är på plats i ett stelfruset Nakiska

17 JAN 2020 01:12
Efter en extrem köldknäpp i Alberta, Kanada är nu svenska landslaget på plats för världscup i helgen. Termometern har visat drygt -30° under veckan och hela skidanläggningen i Nakiska har varit stängd. Fyra svenska åkare är på plats.
  • Uppdaterad: 17 JAN 2020 01:12

Skicrossvärlsdcupen har haft ett längre uppehåll sedan tävlingarna inför julhelgen då Cross Alps Tour avslutades i Innichen, Italien. Svenska laget njöt av Sandra Näslunds totalseger i minitouren under ledigheten och har laddat med träning i Åre innan avresan till Kanada tidigare i veckan.

På plats är Sandra Näslund, Kramfors Alpina, Alexandra Edebo, IFK Mora AK, Viktor Andersson, Vemdalens IF och David Mobärg, Edsåsdalens SLK.

Sandra leder totala världscupen efter en, som vanligt stark prestation under säsongsstarten och siktar på att upprepa tidigare framgångar i Nakiska. Alexandra har verkligen tagit ett stort kliv denna säsong med ett antal platser i stora finalen och ser fortsatt stark ut. Viktor Andersson tog en andraplats i Arosa innan jul och David Mobärg är snabb som blixten när bitarna faller på plats.

Även torsdagens träning blev inställd på grund av kylan men liften öppnades för att kunna genomföra en besiktning. Förhoppningsvis kommer temperaturen att bli mildare under fredagen så träning och kval kan genomföras, annars blir det en stege på 64/32 under lördagens race.

Skribent: Joar Båtelson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info