Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nisse Schmidt

Alla svenskar vidare till final i skicross-VM

10 FEB 2021 17:36
Sex svenska åkare fanns med i kvaltävlingen i VM i skicross i Idre och det blev full pott på antalet kvalificerade. Samtliga är med till lördagens finaler och David Mobärg och Sandra Näslund imponerade stort under onsdagen.
  • Uppdaterad: 10 FEB 2021 17:36

Herrarna var först ut i kvaltävlingen och ingen i kvartetten svenskar gjorde någon besviken. David Mobärg satte ett i det närmaste perfekt kvalificeringsåk och hade näst bästa tid.

– Det gick bra, inte många misstag utan i det närmaste felfritt. Kändes helt okej, sa David när han stod i målfållan och kunde konstatera att åkare efter åkare placerade sig efter honom i resultatlistan.

Viktor Andersson missade i slutet av banan, kom in på en inte allt för imponerande tid och till en början var det lite oroligt i svensklägret hur långt hans åk skulle räcka. Men det visade sig att det fanns marginal och med plats 23 kunde Andersson ta sig vidare till finalomgångarna på lördag.

Sedan kunde även Erik Mobärg och Fredrik Nilsson mobilisera kraft att kvalificera sig, vilket innebar att det blev full pott från herrsidan.

– Jag har sett på träningstiderna att vi varit bra med, därför är det ingen överraskning, men givetvis väldigt roligt, säger skicross huvudtränare Eric Iljans.

Senare under dagen var det dags för damernas kval och även där blev det full pott för svenska deltagarna. Sandra Näslund och Alexandra Edebo såg båda till att kvalificera sig till lördagens finaler.

Sandra imponerade stort när hon körde in på andra bästa kvaltid efter suveränen Fanny Smith från Schweiz.

– Det är tufft, men det blir bättre och bättre för varje åk, säger Sandra.

Alexandra började bra, men hade inte en lika lyckad avslutning, men tiden räckte gott och väl till final och där börjar allt om från noll.

Vi kan se fram mot en intressant lördag med svensk representation i både dam- som herrklassen i skicross-VM.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info