Hoppa till sidans innehåll

Åtta svenskar till start i Val Thorens världscup 9-11 december

06 DEC 2021 14:53
Efter vinst direkt i premiären i Secret Garden, laddar nu den svenska truppen för dubbla race i helgen när Val Thorens, Frankrike, står värd för tävlingarna.
  • Skapad: 06 DEC 2021 14:53

Hela fyra säsongsdebutanter väntar i samband med tävlingarna i  Val Thorens, Frankrike. Utöver Sandra Näslund, Viktor Andersson, Erik Mobärg och Elliot Baralo som körde racet i Kina, är nu Alexandra Edebo, David Mobärg, Erik Wahlberg & Fredrik Nilsson redo att göra sina debuter för 2021/2022-säsongen i Världscupen

Men prognoserna visar på förhand ganska utmanade förhållanden lagom till helgen, huvudtränaren Eric Iljans utvecklar vidare:

– Det både har och ska komma ganska stora snömängder, så vi får vara förberedda på att förutsättningarna kommer vara tuffa både för åkarna och för arrangörerna. Jag har höga förhoppningar resultatmässigt i helgen, inte minst när både Alexandra och David är tillbaka, där jag tror vi kommer få se framskjutna resultat både i dam- och herrklassen, säger Eric.

Tävlingarna pågår från den 9–11 december, där det väntar dubbla kval den 9 och sedan race den 10 och 11. Men på grund av det förväntade snöfallet, har även den 12 december tagits in i programmet som eventuell reservdag.

Backen och banan som väntar åkarna i Val Thorens är en tuff utmaning som Eric Iljans beskriver såhär:

– Historiskt sett har det varit en både snabb och förhållandevis stor bana. Största utmaningen brukar vara den stora negativen, där race både vunnits och förlorats genom åren, avslutar Eric.

Tävlingarna sänds i skrivande stund på TV6 & Viaplay Vinter, håll utkik på Ski Team Sweden Skicross sociala medier för eventuella förändringar.

Svenska startande i Val Thorens, 9-11 december

Sandra Näslund, Kramfors AK
Alexandra Edebo, IFK Mora AK
Viktor Andersson, Vemdalens IF
David Mobärg, Edsåsdalens SLK
Erik Mobärg, Edsåsdalens SLK
Elliot Baralo, Åre SLK
Fredrik Nilsson, Åre SLK
Erik Wahlberg, Kungsbergets Alpina

Skribent: Erik Segerström
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info