Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber

Chans till revansch i Idre under söndag

23 JAN 2021 14:33
Viktor Andersson, Vemdalens IF, och David Mobärg, Edsåsdalens SLK, tog sig vidare från kvalet och till finalåkningen, men där var det tyvärr stopp i världscupen i skicross i Idre under lördag.
  • Skapad: 23 JAN 2021 14:33

Duon gjorde stabila åk i kvalet, men när det sedan kom till finalheaten var det mycket mer än snabb start och bra skidåkning som avgjorde, taktik var en viktig ingrediens för utgången.  Att ta ledningen visade sig ganska snabbt inte vara av helt avgörande betydelse. Redan i första åttondelsfinalen fick vi prov på att de avslutande hoppen och den långa slutrakan skulle bli mycket utslagsgivande. Bischofberger och Niederer från Schweiz var trea och fyra vid den sista mellantidspasseringen, men när de skar mållinjen var det som etta och tvåa. Mönstret höll sedan i sig i ett flertal åttondelsfinaler. Såväl David som Viktor var väldigt bra med i inledningen av sina åttondelsheat, men när de närmade sig mål kom åkare bakifrån och med bättre fart kunde de smita förbi. I Viktors heat var det kanadensaren Howden och tysken Bachsleitner som gick vidare och David fick ge sig mot, schweizaren Reger och tysken Dorsch.

I finalen blev det slutligen fyra nationer representerade och kanadensaren Howden visade att den form som han visat under den här säsongen alltjämt håller i sig. Schweizaren Lenherr tog hand om silverplatsen och Bachsleitner, Tyskland slutade på tredje plasts. I damklassen blev det dubbelt franskt genom Baron och Berger-Sabbatel. Favoriten och världscupledarinnan Fanny Smith slutade på tredje plats.

Under söndag väntar ny tävling och då finns chans till revansch för de svenska åkarna.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info