Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Oliver Lerch

Giro ny leverantör till skicrosslandslaget

22 JAN 2021 12:00
Ski Team Sweden Skicross och Giros svenska distributör JO Sport har signerat ett samarbetsavtal.
  • Skapad: 22 JAN 2021 12:00

Tillsammans med Ski Team Sweden skicross vill Giro stärka sin visibilitet samt introducera nyutvecklade racingrelaterade produkter till skicross och alpin racing på både den svenska och Internationell marknaden.

Giro har sina rötter i Santa Cruz, Kalifornien och är världens största alpinhjälmstillverkare. Giros produkter utvecklas i sitt egna branschunika utvecklings- och testcenter kallat The Dome. 

Med säkerheten för åkaren i fokus utvecklar Giro produkter för både den kommersiella marknaden men även till samtliga alpina racinggrenar. Giro producerar även goggles för både den kommersiella och alpina racingscenen där linsteknologin, Vivid erbjuder bästa tänkbara siktprestanda och kontrashöjande egenskaper, något som är av största vikt för åkarnas möjlighet att prestera på högsta nivå.

Med denna satsning och samarbetet med Ski Team Sweden Skicross önskar Giro bidra till lagets framgångspotential, men också stötta utvecklingen av svensk ungdomsskidåkning i ett bredare perspektiv.

Under säsongen 2020/2021 kommer det svenska skicrosslandslaget bära Giros racing hjälmar och googles. Kollektionen kommer att utökas under året med en helt ny hjälm för downhill/superG, storslalom och skicross.

– Som skicrossåkare är man extremt exponerad och att ha en trygg leverantör av både hjälm och goggles är extremt viktigt för att kunna prestera på högsta nivå. Ser fram mot att se våra åkare i Giros utrustning kommande år och försöka hjälpa dem att nå den svenska marknaden med sin sofistikerade utrustning. 

Det är med stor glädje vi kan konstatera att samarbetet mellan Giro och Ski Team Sweden Skicross blev synligt i och med de inledande världscup tävlingarna i Arosa, Schweiz, där laget presterade på absolut högsta nivå.

www.giroworld.net

För ytterligare information:

Giro Sverige, Peter Lundvall: +46 (0)73 684 95 15 This is a mailto link

Ski Team Sweden skicross, Gunnar Neurisser: +46 (0)70 588 88 17 This is a mailto link

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info