Hoppa till sidans innehåll

Mobärg vann i Arosa

15 DEC 2021 07:34
Skicross världscupen drog vidare från helgens tävlingar i franska Val Thorens till Schweiziska Arosa. En backe där svenskarna skördat stora framgångar de senaste åren och kvällens tävling blev inget undantag.
  • Uppdaterad: 15 DEC 2021 07:34

Till start i dagens finaler fanns fyra svenskar, David Mobärg, Edsåsdalens SLK, Viktor Andersson, Vemdalens IF, Alexandra Edebo IFK Mora Alpina Klubb och Sandra Näslund, Kramfors Alpina, där alla fyra tidigare varit vinnare i Arosa.

Alexandra Edebo gjorde en stark insats i ett tufft kvartsfinalheat och la sig på en fin andra position bakom schweiziskan Fanny Smith, men en liten speedcheck inför ett hopp kostade henne fart och hon blev omkörd av canadensaren Courtney Hoffos. Alexandra slutade till sist trea i sitt heat och nia i tävlingen.

Sandra Näslund som inlett säsongen med tre raka vinster i världscupen tog sig till den stora finalen med fantastiska starter och bra åkning. Väl i finalen tog Sandra återigen starten och hade en tillsynes stabil ledning fram till ett litet misstag i banans negativa kurva, där hon kom lite långt ner. Schweiziskan Fanny Smith kom i kapp och axel mot axel flög de ut över en rulle. Sandra fick en medvridning och landande baklänges på skidorna och föll. Finalen vanns av canadensaren Marielle Thompson. Sandras fjärdeplats ger henne en fortsatt ledning i den totala skicross världscupen.

På herrsidan tog sig både Viktor Andersson och David Mobärg vidare från åttondelsfinalen. Tyvärr blev det respass för Viktor i en riktigt tuff kvartsfinal där han kom ut som fyra i starten och blev trängd i första kurvan och gjorde vad han kunde för att komma ikapp, men slutade fyra i sitt heat och kom på en fjortonde plats i tävlingen.

David Mobärg vann sina samtliga heat fram till finalen och bjöd på riktigt bra åkning. I finalen ställdes han mot den sammanlagda ledaren, fransmannen Terence Tchiknavorian, österrikaren Johannes Rohrweck och canadensaren Jared Smith. David gjorde återigen en bra start och ledde in i första kurvan och trots ett oerhört tight finalt race håller han lugnet, gör ett felfritt finalåk och tar för andra året i rad vinsten i Arosas världscuptävling.

- Det är galet att få vara här i år, högst upp på podiet igen, det känns fantastiskt, sa David direkt efter tävlingen.

Skicross världscupen fortsätter imorgon onsdag med en lagtävling i Arosa, innan man drar vidare till Innechen i Italien till helgen.     

Pallplatserna i Arosas Världscuptävling

Damer:

  1. Michelle Thompson, Can
  2. Fanny Smith, Sui
  3. Zoe Chore, Can

 Herrar:

  1. David Mobärg, Swe
  2. Terence Tchiknavorian, Fra
  3. Jared Smith, Can
Skribent: Kalle Olsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info