Hoppa till sidans innehåll

Näslund säkrade femte raka vc-segern

20 DEC 2021 15:33
Sandra Näslund trivs i Innichen. Under måndagen tog hon sin andra raka seger när hon minst sagt övertygade och tog sin femte individuella världscupseger för säsongen.
  • Uppdaterad: 20 DEC 2021 15:33

Vad är hemligheten bakom Sandra Näslunds succé den här säsongen? Det vet hon knappt ens själv.

– Jag vet inte, jag gillar banan och det känns verkligen bra att åka skidor just nu, säger hon till FIS efter att hon säkrat sin femte världscupvinst för säsongen, och då inte ens inräknat lagvinsten hon tog med David Mobärg i Arosa.

 I kvartsfinalen ställdes Sandra Näslund mot lite, på förhand, enklare motstånd i form av Courtney Hoffos, Tiana Gairns och Daniela Maier. Näslund satte en fin start, drog ifrån och kunde ta det ganska lugnt när hon säkrade en trygg ledning ända in i mål. Kanadensiskan Hoffos blev tvåa och gick vidare med Näslund till semifinalen. 

 I stort sett samma scenario upprepades i semifinalen när Näslund lämnade Hoffos, Hanna Schmidt och Jade Grillet Aubert, Frankrike, bakom sig. Näslund defilerade med tryggt avstånd till övriga in i mål och tog sig därmed till sin sjätte final för säsongen. I andra semifinalen var det mer dramatiskt när Marielle Thompson, Kanada, tog en övertygande ledning. Bakom henne var det hård kamp mellan lagkamraten Brittany Phelan och en av förhandsfavoriterna, schweiziskan Fanny Smith. Smith var i slutändan starkast av de två och ställdes mot Näslund i finalen, tillsammans med Kanadas Hanna Schmidt och Marielle Thompson. 

 

Säkrade ytterligare en vc-vinst

Det blev en bra finalstart för Näslund men hon var hårt uppvaktad av Smith och Thompson efter ett mindre misstag i början av åket. Trots det fick hon upp farten och drog ifrån. Hon var långt nere i en sväng men höll avståndet till närmast jagande Fanny Smith. Näslund var återigen först över mållinjen, med marginal, och säkrade sin totalt 22:a världscupseger i karriären.

David Mobärg hade en fin början på dagen där han tryckte sig in som tvåa i åttondelsfinalen bakom Ryan Regiz, Schweiz. I kvartsfinalen missade han lite i starten och gick in som trea. Regez tog en övertygande ledning och Mobärg gjorde en tuff satsning för att komma förbi tvåan Robert Winkler. Tyvärr blev han uttryckt i lössnön utanför banan strax efter. Det innebar en fjärdeplats och dessvärre ingen plats i semifinalen för Mobärg. 

 Här hittar du hela resultatlistan från herrarnas världscuptävling i Innichen

 Här hittar du hela resultatlistan från damernas världscuptävling i Innichen.

Skribent: Erik Jerner
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info