Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Matic Klansek

Ny chans till triumf för David och Viktor i Idre Fjäll

15 JAN 2021 21:32
20 januari slår Idre upp portarna för världscupen i skicross och under fem dagar kommer den internationella eliten att vara på plats och tävla. Sverige kommer till start med fem herrar, däribland världscupvinnarna Viktor Andersson och David Mobärg
  • Uppdaterad: 15 JAN 2021 21:32

Sex tävlingar, tre för damerna och tre för herrar kommer att avgöras under Världscupveckan i Idre som inleds onsdag 20 januari med en sprinttävling. Sedan väntar två dagar med kval och därefter under helgen två heldagar med finaler och allt avslutas söndag 24 januari.

För svensk del är det fem herrar som kommer till start. Där återfinns givetvis vinnarna från premiären i Arosa, Viktor Andersson och David Mobärg samt Elliot Baralo, men där finns också två debutanter i Världscupen. Erik Wahlberg som under fjolåret vann Ungdoms-OS, samt Fredrik Nilsson.

– Vi har legat i Idre och tränat under senaste tiden och jag tycker det ser bra ut inför nästa vecka. Vi är laddade och alltid roligt att tävla på hemmaplan, säger huvudtränaren Eric Iljans.

Tyvärr kommer inga svenska damer till start då våra två främsta ess är skadade. Sandra Näslund är på väg tillbaka efter en knäskada och Alexandra Edebo jobbar med rehabilitering efter en huvudskada. Båda åkarna gör framsteg i arbetet med att komma tillbaka, men det blir ingen comeback i Idre.

Svenska truppen till Idre 20–24 januari: Viktor Andersson, Vemdalens IF, David Mobärg, Edsåsdalens SLK, Elliot Baralo, Åre SLK, Erik Wahlberg, Kungsbergets AK, Fredrik Nilsson, Åre SLK.

Kontaktpersoner:

Erik Iljans, huvudtränare skicross +46 70 484 99 65

Lars Melin, landslagschef: +46 70 637 10 11

Peter Albertsson, kommunikationschef: +46 70 397 00 92

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info