Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

OS-genrep & världscupspremiär för det svenska Skicrosslandslaget

24 NOV 2021 07:52
Det blir ett genrep för den blivande OS-organisationen när skicrossvärldscupen gör sin säsongsdebut i Secret Garden (Zhangjiakou), Kina. Fyra svenskar är på plats för att kämpa om segern och inte minst få en försmak på den blivande OS-banan.
  • Uppdaterad: 24 NOV 2021 07:52

Världscupssäsongen 2021/2022 kommer innebära 14 deltävlingar, plus en lagtävling som debuterade på schemat föregående säsong i Bakuriani, Georgien. Höjdpunkten utöver mästerskapet, blir givetvis tävlingarna på hemmaplan i Idre den 22–23 januari.

Nu på torsdag den 25 november startar kvalet i Secret Garden och finalerna avgörs lördag den 27 november där vi förhoppningsvis hittar samtliga fyra svenskar som kommer till start i kvalet. Truppen består av Sandra Näslund, Kramfors AK, Viktor Andersson, Vemdalens IF, Erik Mobärg, Edsåsdalens SLK och comebackande Elliot Baralo, Åre SLK. Två åkare från träningsgrupp 1 som står över tävlingen i Kina är David Mobärg, Edsåsdalens SLK som rehabiliterar ett tidigare ingrepp i knät, samt Alexandra Edebo, IFK Mora AK, som missar tävlingen på grund av sjukdom.

Det svenska laget har utöver uppladdning på glaciärerna i Europa laddad upp med skidtest på hemmaplan i Idre Fjäll. Den regerande världsmästaren Sandra Näslund är redo för en ny vinter med tävlingar:

– Laddad att dra igång en ny säsong! Formen har känts bra under försäsongen så det ska bli spännande att se hur jag ligger till jämfört med de andra tjejerna, säger Sandra.

Tävlingen sänds live på Viaplay Vinter tillsammans med kommentatorerna Rickard Olsson och Lars Lewén, där finalerna drar igång med sändningsstart klockan 05.50.

Skribent: Erik Segerström
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info