Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber

Pallplats för Sverige i lagtävlingen

28 FEB 2021 14:21
Svenska laget med David Mobärg och Sandra Näslund såg till att kliva upp på pallen när den historiska första lagtävlingen i skicross avgjordes Georgien. Dagen slutade med en tredjeplats med Schweiz som historiska segrare.
  • Skapad: 28 FEB 2021 14:21

Team event, eller lagtävling har nu också gjort sin entré i skicross och Sverige visade direkt att det är en tävlingsform som passar svenska åkare. David och Sandra var omutliga i sin väg fram till finalen. Inledde med att vinna kvartsfinalen där Kanada lag fyra gjorde svenskarna sällskap fram till semifinal. Väl där fortsatte duon på den inslagna vägen och vann återigen och den här gången var det Kanada lag tre som gjorde Sverige sällskap till final.

I finalen blev dock både Schweiz och Kanadas lag 2 för svåra. Fanny Smith och Jonas Lenherr blev historiska segrare för sitt Schweiz och på andra plats kunde kanadensarna Christopher Delbosco och Courtney Hoffos ta emot silverpengen. Men Sverige fortsätter att rada upp pallplatser inom skicross och bronsmedaljerna blev David och Sandras.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info