Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber

Sandra Näslund tar sin nittonde världscupsseger

11 DEC 2021 18:16
Världscupen i Skicross fortsätter med Cross alps tour - fem race på tre orter under elva dagar – inleddes med ett av två race i Val Thorens under lördagen
  • Uppdaterad: 11 DEC 2021 18:16

Med svåra förhållanden sköts kvalen upp till lördagen och finalerna avklarades straxt efteråt. I finalen var det Sandra Näslund som gick rent genom alla heat hon åkte och tog sin nittonde världscupsseger.

På herrsidan lyckades Elliott Baralo bäst bland svenskarna med sin 15:e plats. Glädjande nog gjorde Fredrik Nilsson honom sällskap in i finalerna med en tjugosjunde plats. Övriga svenskar hade ett tufft kval där snön och sikten ställde till det för många åkare.

Fredrik debuterade i finalsammanhanget och bjöd på bra åkning i sitt åttondelsheat och var uppe och nosade på en andra plats, men slutade tillslut på en tredje plats i heatet och en tjugotredje plats totalt. Även Elliott gjorde ett bra heat, men slutade trea i sitt heat och tog en nittonde plats i dagens tävling.

På damsidan vann Sandra Näslund kvalet och Alexandra Edebo hamnade precis utanför kvalplatsen på sin nittonde plats. Väl inne i finalerna var Sandra ostoppbar, med mycket bra starter och i stort sett felfri åkning, i de tuffa förhållandena, vann hon så väl kvartsfinal, semifinal och den slutliga stora finalen. Därmed har hon vunnit de två första världscuptävlingarna i säsongsöppningen, med sin nittonde världscupseger.

Imorgon får de svenska skicrossåkarna en ny chans att ta nya världscuppoäng i Val Thorens utmanande bana.

Segrare i dagens tävling

Sandra Näslund, Brittany Phelan, Marielle Berger-Sabbatel

Terence Tchiknavorian, Bastien Midol, Florian Wilmsmann

Skribent: Kalle Olsson Bexell
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info