Hoppa till sidans innehåll

Sandra och Alexandra åker VM i Idre

06 FEB 2021 13:32
Efter avslutad träning under lördag står det klart att Alexandra Edebo och Sandra Näslund kommer att finnas med på start när VM i skicross avgörs i Idre 13 februari. Duon har gått en kamp mot klockan efter skadeproblem, men är redo för comeback.
  • Skapad: 06 FEB 2021 13:32

– Vi har legat i Idre och tränat sedan i onsdags, allt eftersom har vi stegrat träningen och kört tuffare och efter dagens pass på förmiddagen är det klart att samtliga åkare som är anmälda till VM också kommer att starta, säger svenske huvudtränaren Eric Iljans.

Ett skönt besked, vilket innebär att fyra herrar och två damer kommer till start. David och Erik Mobärg, Viktor Andersson och Fredrik Nilsson och då duon på damsidan Sandra Näslund och Alexandra Edebo.

– Roligt att den trupp som vi önskat kommer till start, men det är också viktigt för gruppen att alla är med, det är ett sammansvetsat gäng, ger varandra feedback. Det är bra och viktigt för helheten, säger Iljans.

Frågetecknet på herrsidan har varit Erik Mobärg som jobbat sig tillbaka efter en knäskada, men är nu helt återställd. Där har vi också vinnarduon från världscuptävlingar den här säsongen, David och Viktor.

– Vi har haft mycket bra dagar här i Idre. Har kunnat få ut det vi velat av träningen under de omständigheter som är med Coronan och möjligheter till fysträning. Vilket har inneburit att en del av den träningen blivit i andra former, bland annat längdåkning. Det har varit bra, skönt efter veckan i Tyskland där det inte blev någonting att komma igång igen, viktigt för både Viktor och David, säger Erik.

Sandra blev skadad innan säsongen, Alexandra efter första tävlingen, hur pass mycket inverkar det på formen att vara borta så pass länge inför ett VM?

– Tävlingsmässigt har Alexandra bara missat tävlingen i Idre. Allt annat har ju blivit inställt sedan hon blev skadad. Sandra saknar tävlingsform, men det innebär också att de är riktigt hungriga och sugna på att tävla, jag tror inte det ska ha allt för stor betydelse, vi är redo för VM och på måndag drar vi igång träningen igen, säger Iljans.

VM-backen i Idre är i stora delar som världscupbanan tidigare i vinter. Vi minns att första dagen då var det inte helt enkelt och blev en hel del taktiskt åkande, hur ser det ut inför VM?

– Det blev extra intressant första dagen, det som gjorde det mer taktiskt var också att farten var låg. Under dag två gick det fortare och då blev det mer normala förhållanden. Det görs vissa justeringar inför VM, men i stort sett är det samma bana och det passar oss bra, säger Iljans.

VM i Idre pågår 8–13 februari.

För ytterligare information:

Eric Iljans, huvudtränare ski cross: +46 70 484 99 65

Peter Albertsson, kommunikationschef: + 46 70 397 00 92

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info