Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Matic Klansek

Sandra tvåa med minsta möjliga marginal

13 MAR 2021 19:39
Sandra Näslund var ytterst nära att vinna världscuptävlingen i skicross i Sunny Valley, Ryssland under lördag. Det skiljde endast någon centimeter till vinnaren Fanny Smith, Schweiz.
  • Uppdaterad: 13 MAR 2021 19:39

Sandra fortsätter att övertyga efter sin comeback i Idre när hon tog VM-guld. I Ryssland var hon snabbast i kvalet och på sin väg fram till finalen imponerade i sedvanlig stil. Bra starter och sedan kontrollerad resa till mål. I finalen blev det som vanligt, kan vi nästan skriva en ordentlig fight mellan Sandra och Fanny och båda slängde fram sina händer mot mållinjen när de skar den.

Ingen kunde med blotta ögat avgöra vem som hade vunnit, dramatiskt blev det också på grund av att Fanny föll och slog i huvudet vid målgången, för ett tag var det oklart om hon var skadad.

Men Smith reste sig och var helt okej. Efter granskning av målfoto visade det sig också att hennes halva långfinger var före toppen på Sandras dito. Segern till Schweiz, men ännu en kanontävling av Sandra.

Viktor Andersson lyckades bäst av herrarna, han tog sig vidare till den lilla finalen där han slutade sist, plats åtta, efter ett fall. Tredje svensk i tävlingen, David Mobärg, fick nöja sig med en 17:e plats.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info