Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber

Sex åkare uttagna till skicross-VM i Idre

01 FEB 2021 14:00
Svenska landslagsledningen har plockat ut sex åkare till VM i skicross på hemmaplan i Idre, 8–13 februari 2021. Det är fyra herrar och två damer, där det på damsidan är en kamp mot klockan för duon Näslund och Edebo att vara tillbaka efter skada.
  • Skapad: 01 FEB 2021 14:00

Viktor Andersson och David Mobärg är de i dag mest klart lysande stjärnorna i den svenska VM-truppen som landslagsledningen nominerat. Båda två har vunnit varsin världscuptävling den här säsongen och kan se fram mot VM på hemmaplan med starkt självförtroende.

Broder Mobärg, med förnamnet Erik, har haft problem med skador under inledningen av säsongen, men ska nu återställd och lagom till VM är han tillbaka i backe. Svenska herrkvarteten fullbordas med Fredrik Nilsson, Åre SLK.

På damsidan har säsongen kantats av skador då först Sandra Näslund försvann på grund av en knäskada och sedan Alexandra Edebo som slog huvudet.

Ingen av de två är ännu tillbaka i tävlingsbacken, Sandra är i gång och står på skidor, men det är en kamp mot klockan för att vara tillbaka i tid till VM.

Rehabiliteringen går i rätt riktning, men där får tiden utvisa om det blir start i VM eller inte.

VM-tävlingarna i Idre är för både snowboardcross och skicross, men det är bara i den sistnämnda grenen som Sverige har representation.  Första träningen för skicross är måndag 8 februari, sedan ytterligare en träningsrunda på tisdag innan det är kvaltävling onsdag 10 februari. Finalerna för skicross avgörs lördag 13 februari.

Pressträffar: Efter träningen 9 februari kommer svenska åkarna finnas tillgängliga för intervjuer och fotografering. Även efter kvalificeringen 12 februari finns åkarna tillgänglig för kortare intervju och fotografering.

Svenska truppen VM skicross 8–13 februari. Herrar: Viktor Andersson, Vemdalens IF, Erik Mobärg, David Mobärg, Edsåsdalens SLK, Fredrik Nilsson, Åre SLK. Damer: Sandra Näslund, Kramfors Alpina, Alexandra Edebo IFK Mora Alpina

För ytterligare information:

Eric Iljans, huvudstränare skicross: +46 70 484 99 65

Lars Melin, landslagschef: +46 70 637 10 11

Peter Albertsson, kommunikationschef: +46 70 397 00 92

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info