Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nisse Schmidt

Succé i Idre – dubbla medaljer och guld till Näslund

13 FEB 2021 15:56
Sandra Näslund, Kramfors Alpina slog till med VM-guld på hemmaplan i Idre och som om det inte var nog med det. Erik Mobärg, Edsåsdalen SLK, knep bronspengen på herrsidan och succén var ett faktum.
  • Skapad: 13 FEB 2021 15:56

Två åkare som den här säsongen gått en kamp mot klockan för att komma tillbaka. Först var siktet inställt mot världscuptävlingarna på hemmaplan, men varken Sandra eller David lyckades med det.

Däremot var båda tillbaka i backen lagom till VM och vilken succé de båda skicrossåkarna svarade för.

Sandra var överlägsen fram till finalen, gjorde två helt perfekta åk i kvarts- och semifinal. Väl framme i finalen ställdes hon mot bland annat suveränen Fanny Smith, Schweiz. Sin vana trogen var Sandra snabbt ut ur startgrinden och såg till att ta ledningen. Såg också ut att dryga ut sitt försprång, men et litet misstag gjorde att konkurrenterna närmade sig och det blev en rafflande strid in mot mål. Men ingen kunde rubba Näslund denna dag, var först över mållinjen och guldet var därmed säkrat. Fanny Smith tvåa och bronsmedaljen till Baron Alizee, Frankrike.

Inte långt efter att damernas final var avklarad, var det dags för herrfinalen och även där var det svenskt, dock inte Viktor Andersson eller David Mobärg som kanske var Sveriges på förhand främsta hopp. Istället var det Erik Mobärg som tagit sig vidare. Han smög sig vidare i heta efter heat och slutligen var han i final. Den blev tuff och mycket jämn och Erik orkade inte riktigt upprepa sina suveräna avslutningar från kvalheaten, men kämpade sig till en bronsplats. Segrade gjorde Alex Fiva, Schweiz och tvåa var Francois Place, Frankrike.

– Det här är helt suveränt, känns underbart skönt att stå här, sa en mycket glad Sandra Näslund efter målgången.

Att Sandra skulle kunna vara på pallen, sin skadebakgrund till trots, var kanske ingen jätteöverraskning med tanke på hennes kvaltid. Men att Erik skulle segla upp och knipa bronset var mer oväntat.

– Med tanke på att jag varit borta så länge och bara kunnat åka skidor mot slutet så känns det här helt fantastiskt. Jag var trött, men det var skönt att gå i mål och ta medalj, sa Erik.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info